Moeilijke honden zijn het leukst.

Honden die als eigenwijs, moeilijk te trainen, weinig "will-to-please", of echt van de oude stempel, als dominant bestempeld worden. Deze honden hebben een mening en zodra die mening geen gevaar voor de samenleving vormt zijn ze geweldig om mee te trainen.

 

Elke hond is anders, elke hond is zijn eigen individu. Lichamelijke factoren, context, geschiedenis, genen, mentale factoren, emoties, leerervaringen en temperament spelen allen een rol in de vorming van het gedrag van de hond. Geen enkele hond is hetzelfde, net zoals wij mensen allemaal anders zijn.

 

Honden met een zelfstandig temperament, worden vaak eigenwijs genoemd. Deze honden zijn van oudsher niet gefokt op het samenwerken met de mens maar om zelfstandig een taak uit te voeren. Wanneer je wil werken met deze honden zul je creatief te werk moeten gaan. De methode die normaliter werkt, hoeft bij deze honden niet te werken. Het zorgt ervoor dat je als hondentrainer actief gaat nadenken over wat je nu eigenlijk aan de hond wil leren en hoe je dit doel gaat bereiken. Het maakt je scherp, daardoor leer je niet alleen nieuwe dingen over het trainen van honden maar ook over jezelf. Soms moet je veranderen om jezelf te blijven. #omdenken.

 

Dit artikel is geschreven door Remie Brink van Kyno Training. Overname is niet toegestaan zonder toestemming. Delen van deze link via sociale media wordt op prijs gesteld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving