afspraak bevestiging algemeen

hond-trekt-aan-de-lijn

Welkom bij Silver Linings!

Op deze pagina vind je uitleg en details over de lessen. Lees de informatie goed door.

Klik op de onderstaande knoppen om meer informatie te bekijken. Antwoord op de meeste vragen vind je bij de veel gestelde vragen.

Is het je eerste afspraak bij ons? Vul dan onderaan deze pagina het vragenformulier in. Wij kunnen je dan nog beter helpen.

Laten we een goede eerste indruk achter laten

Geef je hond rustig de tijd om te wennen aan de situatie als je aankomt bij het veld. Kom dus op tijd, het liefst ongeveer  5 of 10 minuten van te voren.

Sommige honden vinden de autorit bijvoorbeeld al erg spannend en hebben wat tijd nodig om te acclimatiseren. Merk je dat jouw pup erg angstig is op de parkeerplaats en hij geen stap wil verzetten? Dan is het geen probleem om hem even op te tillen en mee te nemen naar het gras, zodat je het daar opnieuw kunt proberen.

Is jouw puber of volwassen hond daarentegen juist hyper, wild en/of enthousiast? Pak dan alle rust die je kunt voordat je jouw hond uit de auto laat.

Twijfel je over de juiste manier om jouw hond kennis te laten maken met het veld? Laat je hond dan in de auto totdat de instructeur bij je is.

Dit heb je nodig voor de les:

 • Een goed passend Y – tuig en/of halsband;
 • Lijn van 1,5 meter tot 3 meter lang (geen flex-lijn);
 • Veel! kleine (zo groot als een erwt) beloningsvoertjes;
 • Een heup-/voertasje waar je de voertjes in kunt doen;
 • Een paar lange en vooral zachte speeltjes;
 • Een kleed groot genoeg voor jouw hond om op te liggen;
 • Hondenpoepzakjes en een bakje met water;
 • Goed schoeisel en warme (regen)kleding. Het kan op ons veld aardig waaien dus zorg dat je jezelf (en je hond als hij dat nodig heeft) warm aankleed.

Heb je geen juiste lijn, speeltjes, voertasje of beloningen in huis? Alles wat je nodig hebt voor je training kun je bij ons aanschaffen. Neem een kijkje op winkelvoorjehond.nl

Even snuffelen tussen de spullen in onze winkel mag natuurlijk ook.

Alvast thuis voorbereiden

Het is belangrijk dat je je thuis alvast voorbereidt op de eerste les. Hieronder vind je een aantal links en onderwerpen waar je je vooraf alvast in kunt verdiepen.

Wij werken door middel van concept training. Bij concept training kijken we naar welke vaardigheden een hond moet beheersen om bepaald, voor ons gewenst, gedrag te laten zien. Deze vaardigheden gaan we vervolgens versterken door het doen van korte, leuke oefeningen die we ‘spellen’ noemen.

Meer lezen over concept training? Dat kan hier.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van een markeerwoord. Dit is vergelijkbaar met het gebruik van een clicker.

Een goed markeerwoord is kort, vrolijk en wordt weinig zomaar in het dagelijks leven gebruikt. De belangrijkste regel van het markeerwoord is dat de hond ALTIJD een beloning krijgt na het horen van het woord. Het meest gebruikte woord is ‘Yes’.  Hier lees je hoe het markeerwoord werkt.

Om goed van start te kunnen gaan bij de les is het noodzakelijk dat jouw hond het markeerwoord al kent.  Dit filmpje laat zien hoe jij het markeerwoord kunt aanleren.

Routebeschrijving

Onze trainingslocatie is gevestigd aan de Heurneweg 2 in Halle. Als je vanuit Halle-heide aankomt bij het woonhuis op nummer twee, rij dan op de Heurneweg 100 meter verder.

Aan de rechterkant vind je onze parkeerplaats en tevens de ingang van ons gebouw.

Met Google Maps navigeren naar Silver Linings Hondentraining brengt je bij het trainingsveld.

Als je met je gezicht naar de velden staat bevindt zich rechts aan het einde van het pad het gebouw met daarin een toilet, onze theorieruimte, de winkel en ons kantoor.

Huisregels

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

Onze huisregels:

 • We trainen op een positieve manier, met minimale dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep zo veel mogelijk op het veld en laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier! 

Benieuwd naar de algemene voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

Afspraak wijzigen of annuleren

Je hebt per afspraak of gereserveerde les een automatische e-mail vanuit het boekingsprogramma ontvangen.

Als je je afspraak wilt wijzigen, dan kan dat via het klantenpaneel of onderaan de bevestigingsmail.

Je kunt ons natuurlijk ook een berichtje sturen.

Heb je nog geen account? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ en vul het e-mailadres in waarmee je de afspraak hebt gemaakt.

Liever wat extra hulp? We hebben een handleiding geschreven waarin uitgelegd staat hoe het reserveren en het annuleren precies werkt.

Wij willen alles van jou en jouw hond weten!

Vragenformulier

Wanneer je voor het eerst een afspraak bij ons hebt gemaakt dan vragen wij jou onderstaand formulier in te vullen. Wij kunnen je dan nóg beter helpen.