Afspraak bevestiging

hond-trekt-aan-de-lijn

Gelukt!

Yes! Jouw inschrijving voor de basiscursus is gelukt!

Op deze pagina vind je uitleg en details over de lessen. Lees de informatie goed door. Klik op de onderstaande knoppen om meer informatie te bekijken. Antwoord op de meeste vragen vind je bij de veel gestelde vragen.

Is het je eerste afspraak bij ons? Vul dan onderaan deze pagina het vragenformulier in. Wij kunnen je dan nog beter helpen.

Laten we een goede eerste indruk achter laten

Als je aankomt bij ons veld, geef jouw hond dan veel tijd om rustig te wennen aan de situatie. Kom dus op tijd, liefst ongeveer  5 of 10 minuten van te voren. Sommige honden vonden de autorit bijvoorbeeld al erg spannend en hebben wat tijd nodig om te acclimatiseren. Merk je dat jouw pup erg angstig is op de parkeerplaats en hij geen stap wil verzetten? Dan is het geen probleem om hem even op te tillen en mee te nemen naar het gras, zodat je het daar opnieuw kunt proberen. Is jouw puber daarentegen juist hyper, wild en/of enthousiast? Dan is het juist waardevol om zelf alle rust te pakken die je kunt voordat jij jouw hond uit de auto laat.

Twijfel je over de juiste manier om jouw hond kennis te laten maken met het veld? Laat je hond dan in de auto totdat de instructeur bij je is.

Dit heb je nodig:

 • Een goed passend Y – tuig en/of halsband
 • Lijn van 1,5 meter tot 3 meter lang (geen flex-lijn)
 • Veel! kleine (zo groot als een erwt) beloningsvoertjes
 • Een heuptasje waar je de voertjes in kunt doen is heel handig.
 • Een paar lange en vooral zachte speeltjes
 • Een kleed groot genoeg voor jouw hond om op te liggen
 • Hondenpoepzakjes en een bakje met water
 • Goed schoeisol en warme (regen)kleding. Het kan op ons veld aardig waaien dus zorg dat je jezelf (en je hond als hij dat nodig heeft) warm aankleed.

Heb jij geen juiste lijn, speeltjes, heuptas of beloningen in huis? Alles wat je nodig hebt kun je ook bij ons aanschaffen. Neem een kijkje op winkelvoorjehond.nl

Alvast thuis voorbereiden

Je kunt je thuis alvast voorbereiden op de les. Hieronder vind je een aantal links en onderwerpen waar jij je vooraf alvast in kunt verdiepen.

Wij werken door middel van concept trainen. Dit is een manier waarbij we kijken naar wat kan en doet de individuele hond al en hoe kunnen we dat gaan versterken. Meer lezen over concepttraining kan hier.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van een markeerwoord. Dit is vergelijkbaar met een clicker. Het is heel waardevol als jij en jouw hond al bekend zijn met het aanleren van het markeerwoord. Een goed markeerwoord is kort, vrolijk en wordt weinig zomaar in het dagelijks leven gebruikt want de belangrijkste regel van het markeerwoord is dat de hond ALTIJD een voertje krijgt na het horen van het woord. Het meest gebruikte woord is ‘Yes’. Hier lees je hoe het markeerwoord werkt. Dit filmpje laat zien hoe jij het zelf kunt aanleren.

Routebeschrijving

Het adres is: Heurneweg 2 te Halle. Als je vanuit halle-heide aankomt bij nummer twee, rij dan op de Heurneweg 100 meter verder. Aan de rechterkant vind je onze parkeerplaats en tevens de ingang van ons gebouw. Met googlemaps navigeren naar Silver Linings Hondentraining brengt je ook bij het trainingsveld. Hier is tevens de ingang van onze binnenlocatie.

Huisregels

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

 • We trainen op een positieve manier, zonder dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep op het veld, laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier!

Wil jij je nog meer verdiepen in onze voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

Afspraak wijzigen of annuleren

Je hebt per afspraak of gereserveerde les een automatische e-mail vanuit het boekingsprogramma ontvangen. Als je jouw afspraak wilt wijzigen kan dat via het klantenpaneel of onderaan de bevestigingsmail. Je kunt ons natuurlijk ook een berichtje sturen.

Heb je iets hulp nodig? Wij hebben een handleiding geschreven om jou meer inzicht te geven in hoe het reserveren en het annuleren precies werkt. Je kunt hem via hier bekijken.

Wij willen alles van jou en jouw hond weten!

Vragenformulier

Wanneer je voor het eerst een afspraak bij ons hebt gemaakt dan vragen wij jou onderstaand formulier in te vullen. Wij kunnen je dan nóg beter helpen.