01. juli 2020
Soms moeten er dingen gebeuren die een hond niet leuk vind maar wel moeten gebeuren. Doe je dat dan snel en met de nodige risico's, of investeer je tijd om er uiteindelijk winst uit te halen. Als je van te voren de handeling oefent, dan zal de hond er op het moment zelf minder moeite mee hebben. Tijd investeren om winst te maken" werd er heel mooi gezegd tijdens mijn SATS opleiding. Ik kan jouw hond helpen zich prettig te voelen bij de dierenarts.
01. juni 2020
Er zijn drie manieren waarop je een hond in huis kunt hebben. Er zijn er uiteraard veel meer varianten, maar ik beschrijf even de drie meest bekende. 1. Je hebt een hond, als de hond maar gewoon luistert is alles prima. 2. Je leeft met een hond, hij is onderdeel van het gezin. 3. Je denkt als een hond, je levensstijl is aangepast op het hebben van een hond, of toch meestal; meerdere honden. Onder welke hondeneigenaar val jij?

01. mei 2020
Niet alleen op internet maar ook in de boekenkast is er genoeg literatuur te vinden over het clicker principe met daarin beschreven waarom, hoe, wat en wanneer je kunt clickeren. Maar als je op voorhand het clickeren al niets vind, ga je die literatuur echt niet lezen. Dat snap ik dan ook wel weer. In deze blog zal ik jullie in drie simpele redenen vertellen waarom ik het liefst gebruik maak van het clicker principe.
01. april 2020
De zin: 'thuis kan hij het wel' klinkt wellicht bekend in de oren. De eigenaren hebben gelijk, thuis doet hun hond de oefening perfect. Op het trainingsveld alleen niet zozeer. De context kan grote invloed hebben op het leren. De hond kan in huis uitstekend zitten en in de tuin lukt dat ook goed, maar eenmaal buiten is alles anders! Oefen een oefening eerst thuis, daarna in je tuin of directe omgeving en pas wanneer het daar goed gaat ga je naar buiten.

01. maart 2020
Het veelvuldig gebruik van correcties kan passiviteit veroorzaken en ervoor zorgen dat de hond bang wordt om initiatief te vertonen. Een andere kant van het verhaal is het compleet negeren van ongewenst gedrag. Maar dat is in een huiselijke situatie helemaal zo heel erg realistisch. Er zullen momenten zijn waarop je zult moeten handelen. De manier waarop je handelt kan dan prima op een positieve manier.
01. februari 2020
Prettig met je hond wandelen is één van de grootste wensen van een hondeneigenaar. Niet alleen de oefening wandelen zonder trekken is daar een belangrijk onderdeel in, maar ook het materiaal wat je gebruikt speelt een grote rol. Welke lijn, tuig en/of halsband gebruik je voor het wandelen met je hond. Wanneer je bij een goedgevulde dierenwinkel staat kijk je tegen een rek aan met een hele hoop verschillende lijnen en riemen.

01. januari 2020
De wet van Murphy luidt "Anything that can go wrong, will go wrong" (Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan.) Ik vind dat deze wet ook bij het trainen van honden van toepassing is. Honden zijn dieren, zij denken voor zichzelf en elke hond is uniek. Er zijn wel leidraden die voor de grote groep werken maar lang niet alle oefeningen en methodes werken voor elke hond. Dan gaat er dus wel eens iets fout. Hoe past dit in het; ga altijd voor succes model?
01. december 2019
Oud en nieuw is onvermijdelijk. Er zal weer vuurwerk afgestoken gaan worden en daar kun je maar beter je hond goed op voorbereiden. Als je, je hond leert dat een vuurwerkknal betekend dat er lekkers te scoren valt, associeert je hond vuurwerk met leuke dingen. Zodra de hond een knal hoort roep je; "kaas" of "worst" en geef je je hond die speciale beloning. Op deze manier kun je de knal van vuurwerk koppelen aan lekkere beloningen.

01. november 2019
Ik vind een goede band tussen eigenaar en hond het belangrijkst. Wanneer er een goede band is, kan de eigenaar de hond begrijpen en lezen. Maar ook andersom, de hond heeft nog maar kleine signalen nodig om te begrijpen wat de eigenaar bedoeld. Je raakt op elkaar ingespeeld. Dit gebeurd vaak zonder dat wij dit zelf door hebben. Die manier van leren zorgt ervoor dat dingen vliegensvlug kunnen gaan.
01. oktober 2019
Honden lezen gemakkelijk onze lichaamstaal. Eerder schreef ik al een stuk over dat honden geen mensentaal spreken en dat wij die woorden aan onze honden moeten leren. Met onze lichaamstaal hebben zij minder moeite. Maar dat zorgt ervoor dat de mens best wat verwarring kan scheppen als onze lichaamstaal en spreektaal niet overeenkomt. Je bent dan niet congruent.

Meer weergeven

CONTACT: info@silverlinings.nl