Beloon jij jouw hond wel met een beloning?
01. maart 2021
Tijdens mijn lessen spreek ik vaak over het belonen van je hond. We werken tenslotte op een positieve en beloningsgerichte manier. Elke hondeneigenaar interpreteert dit anders, sommige eigenaren vinden een aai over de bol een beloning en andere eigenaren belonen met een stuk biefstuk. Is de beloning die jij voor je hond gebruikt voor hem ook wel echt een beloning of denken wij dit alleen maar?
Honden spreken geen mensentaal.
01. februari 2021
Er zijn een hoop stukken geschreven over het leren lezen van de lichaamstaal van de hond. Maar over het aanleren van de mensentaal aan je hond maar weinig. Ondanks dat honden onze lichaamstaal kunnen lezen, zullen wij ze moeten helpen met onze spreektaal. Dit kun je oplossen door eerst duidelijk te maken wat je bedoeld. Dus je hond te laten ontdekken dat zijn gedrag iets betekend.

Is stress bij honden écht zo slecht als men zegt?
01. januari 2021
Stress. We krijgen al stress bij het horen van het woord, stress. Dan ben je een slechte hondenbaas en, als je soms de reacties op sociale media mag geloven, geen hond waard. Maar is stress echt wel zo slecht? Ik denk van niet. Ik zeg altijd; alles met té ervoor is niet goed (behalve tequila en tevreden) dus té veel stress is niet goed. Maar té weinig stress net zo goed niet. Gelukkig bestaat er een gulden middenweg, namelijk oefenen en oefenen.
01. december 2020
Elke hondeneigenaar heeft het weleens gezegd of gehoord. "Hij doet niks hoor." Dat is helemaal niet zo gek. Want wanneer je in een wandelgebied bent waarbij iemand wat angstig is richting je hond, dan stellen wij die persoon al snel gerust met; “hij doet niks hoor.” Maar is dat feitelijk wel zo? Kan een hond echt niets doen en dus geen gedrag vertonen? Ik denk namelijk van niet.

01. november 2020
Iedereen heeft een eigen kijk op het trainen en opvoeden van honden. Er zijn verschillende meningen over van alles en nog wat. Vaak worden honden getraind op een manier met weinig achterliggende kennis doordat de buurman zegt dat het goed werkt. Wat ik veel belangrijker vind is dat je naar jezelf luistert. Neem van nieuwe informatie op waar je je prettig bij voelt, vul je eigen kennis aan en maak daarmee je eigen methode.
01. oktober 2020
Vroeger, en in sommige trainingsmethodes en culturen nog steeds, was het heel normaal dat je je commando's streng en kort en uitsprak naar je hond. Dan was de kans op succes het hoogst. Deed de hond niet wat je vroeg, dan riep je je korte commando gewoon wat luider. Wanneer je tegen je hond in volle zinnen ging praten dan zorgde dit alleen maar voor verwarring want de hond begrijpt dit niet. Maar is dat laatste wel waar?

01. september 2020
"AF! Ga nu gewoon AF!" Dit hoor ik een vrouw tegen haar hond roepen. Aan haar irritatie te horen is ze al een tijdje bezig om haar hond op het kleedje te krijgen. De hond wil wel gaan liggen, maar niet op het kleedje. Maar dat is niet goed, hij moet toch echt op het kleedje gaan liggen. Dit zorgt voor frustratie bij de hond en bij de mens. Want de hond doet tenslotte wat zij vraagt maar blijkbaar is dit niet goed genoeg.
01. augustus 2020
Wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit zijn dat altijd hele fijne momenten om even lekker met de honden te knuffelen. Maar vinden de honden dat wel net zo leuk als ik? Dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Het is heel erg situatie en hond afhankelijk of jouw hond wel van het knuffelen geniet. Het kunnen lezen van de lichaamstaal van je hond is erg belangrijk zodat je nare situaties kunt voorkomen. Door simpelweg te stoppen met aaien.

01. juli 2020
Soms moeten er dingen gebeuren die een hond niet leuk vind maar wel moeten gebeuren. Doe je dat dan snel en met de nodige risico's, of investeer je tijd om er uiteindelijk winst uit te halen. Als je van te voren de handeling oefent, dan zal de hond er op het moment zelf minder moeite mee hebben. Tijd investeren om winst te maken" werd er heel mooi gezegd tijdens mijn SATS opleiding. Ik kan jouw hond helpen zich prettig te voelen bij de dierenarts.
01. juni 2020
Er zijn drie manieren waarop je een hond in huis kunt hebben. Er zijn er uiteraard veel meer varianten, maar ik beschrijf even de drie meest bekende. 1. Je hebt een hond, als de hond maar gewoon luistert is alles prima. 2. Je leeft met een hond, hij is onderdeel van het gezin. 3. Je denkt als een hond, je levensstijl is aangepast op het hebben van een hond, of toch meestal; meerdere honden. Onder welke hondeneigenaar val jij?

Meer weergeven

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving