01. augustus 2019
Stugheid, niet willen meebewegen en de beste stuurlui staan aan wal. Die drie dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want deze drie punten beschrijven een groot deel van de hondenliefhebbers. Verandering is moeilijk. Zeker wanneer verandering plots en ineens moet en helemaal wanneer het opgedragen wordt, dan ontstaat er weerstand. Want veranderen, groeien en leren gaat met vallen en opstaan.
01. juli 2019
Honden die als eigenwijs, moeilijk te trainen, weinig "will-to-please", of echt van de oude stempel, als dominant bestempeld worden. Deze honden hebben een mening en zodra die mening geen gevaar voor de samenleving vormt zijn ze geweldig om mee te trainen. Zij zetten je scherp, daardoor leer je niet alleen nieuwe dingen over het trainen van honden maar ook over jezelf.

01. juni 2019
Een bekend gezegde in de hondentraining is dat je leuk en enthousiast moet zijn om je hond in een positieve en actieve houding te krijgen. Laat ik even alvast zeggen dat ik daar een gedeelte van de tijd volledig mee eens ben. Echter, is er ook een percentage honden die daar niet zo succesvol op reageren. Dan zal je dus moeten enthousiasmeren met mate. Ik heb een aantal voorbeelden.
01. mei 2019
Tijdens één van mijn lessen vroeg een cursist aan mij hoe je het best gedrag kon afleren. Daarbij verwees ik naar het omdenken en ombuigen van gedrag. Goed gedrag belonen, ongewenst gedrag waar mogelijk negeren. Maar dat daarbij ook rekening gehouden moet worden met het krijtbordsysteem dat wist deze cursist nog niet. In deze blog ga ik uitleggen wat ik hiermee bedoel.

01. april 2019
Als je denkt dat eigenwijze honden niet te trainen zijn, denk dan ook eens na over het volgende. De Siberische husky is een sledehond. Sledehonden lopen voor een slee en zullen zelf de bochten moeten nemen. Er zit geen fysiek stuur op. Je zult het met je stemcommando’s moeten doen. Als dit ras te eigenwijs was om wat te leren. Hoe gaan zij al die commando’s dan tot in de puntjes eigen maken?
20. maart 2019
Oke, ik beken, de titel is ietwat misleidend. Want ik ga jullie geen kennis laten maken met een nieuwe baanbrekende methode in hondentraining. Methodes zijn hele mooie handvatten om de leerprincipes toe te kunnen passen. Kijk daarbij altijd naar je hond en naar jezelf. Doe niets waar je een onprettig gevoel van krijgt. Wanneer je iets doet wat tegen je gevoel in gaat zul je het nooit met volle overgave kunnen toepassen.

03. maart 2019
Er zijn een hoop stukken geschreven over het leren lezen van de lichaamstaal van de hond. Maar over het aanleren van de mensentaal aan je hond maar weinig. Ondanks dat honden onze lichaamstaal kunnen lezen, zullen wij ze moeten helpen met onze spreektaal. Dit kun je oplossen door eerst duidelijk te maken wat je bedoeld. Dus je hond te laten ontdekken dat zijn gedrag iets betekend.
26. januari 2019
Vanaf begin dit jaar zal Kyno Training veranderen in Silver Linings Hondentraining. Omdat ik met een volle honderd procent achter mijn bedrijf sta en dit ook wil uitstralen heb ik besloten om kyno Training te hernoemen naar Silver Linings Hondentraining. Vanaf begin dit jaar zullen de media-uitingen langzaam veranderen. De inhoud blijft hetzelfde, alleen een andere naam.

09. januari 2019
Het internet stroomt over met informatie over uitvallend gedrag en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond niet uitvalt naar andere honden. Maar de eigenaar met de hond waarnaar uitgevallen wordt, wordt vaak vergeten. Terwijl het juist het samenspel is wat ervoor kan zorgen dat de situatie prettiger wordt. De hondenbezitter met de stabiele hond kan de uitvallende hond helpen.
28. december 2018
Elke hondeneigenaar heeft het weleens gezegd of gehoord. "Hij doet niks hoor." Dat is helemaal niet zo gek. Want wanneer je in een wandelgebied bent waarbij iemand wat angstig is richting je hond, dan stellen wij die persoon al snel gerust met; “hij doet niks hoor.” Maar is dat feitelijk wel zo? Kan een hond echt niets doen en dus geen gedrag vertonen? Ik denk namelijk van niet.

Meer weergeven

CONTACT: info@silverlinings.nl