20. maart 2019
Oke, ik beken, de titel is ietwat misleidend. Want ik ga jullie geen kennis laten maken met een nieuwe baanbrekende methode in hondentraining. Methodes zijn hele mooie handvatten om de leerprincipes toe te kunnen passen. Kijk daarbij altijd naar je hond en naar jezelf. Doe niets waar je een onprettig gevoel van krijgt. Wanneer je iets doet wat tegen je gevoel in gaat zul je het nooit met volle overgave kunnen toepassen.
03. maart 2019
Er zijn een hoop stukken geschreven over het leren lezen van de lichaamstaal van de hond. Maar over het aanleren van de mensentaal aan je hond maar weinig. Ondanks dat honden onze lichaamstaal kunnen lezen, zullen wij ze moeten helpen met onze spreektaal. Dit kun je oplossen door eerst duidelijk te maken wat je bedoeld. Dus je hond te laten ontdekken dat zijn gedrag iets betekend.

26. januari 2019
Vanaf begin dit jaar zal Kyno Training veranderen in Silver Linings Hondentraining. Omdat ik met een volle honderd procent achter mijn bedrijf sta en dit ook wil uitstralen heb ik besloten om kyno Training te hernoemen naar Silver Linings Hondentraining. Vanaf begin dit jaar zullen de media-uitingen langzaam veranderen. De inhoud blijft hetzelfde, alleen een andere naam.
09. januari 2019
Het internet stroomt over met informatie over uitvallend gedrag en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond niet uitvalt naar andere honden. Maar de eigenaar met de hond waarnaar uitgevallen wordt, wordt vaak vergeten. Terwijl het juist het samenspel is wat ervoor kan zorgen dat de situatie prettiger wordt. De hondenbezitter met de stabiele hond kan de uitvallende hond helpen.

28. december 2018
Elke hondeneigenaar heeft het weleens gezegd of gehoord. "Hij doet niks hoor." Dat is helemaal niet zo gek. Want wanneer je in een wandelgebied bent waarbij iemand wat angstig is richting je hond, dan stellen wij die persoon al snel gerust met; “hij doet niks hoor.” Maar is dat feitelijk wel zo? Kan een hond echt niets doen en dus geen gedrag vertonen? Ik denk namelijk van niet.
20. september 2018
De smartphone, dat is een elektronisch apparaat wat bij sommige (en wellicht ook wel veel) mensen aan de handen geplakt zit alsof het vergroeid is met het lichaam. Ik ben hoor ook bij die mensen, de smartphone beheerst mijn leven aanzienlijk. Maar bewustwording daarvan is al de eerste stap in de goede richting. Want als onze ogen gericht zijn op die smartphone, wat missen we dan allemaal in de wereld om ons heen?

18. augustus 2018
Stress. We krijgen al stress van het horen van het woord, stress. Dan ben je een slechte hondenbaas en, als je soms de reacties op sociale media mag geloven, geen hond waard. Maar is stress echt wel zo slecht? Ik denk van niet. Ik zeg altijd; alles met té ervoor is niet goed (behalve tequila en tevreden) dus té veel stress is niet goed. Maar té weinig stress net zo goed niet. Gelukkig bestaat er een gulden middenweg, namelijk oefenen en oefenen.
28. juli 2018
Vroeger, en in sommige trainingsmethodes en culturen nog steeds, was het heel normaal dat je je commando's streng en kort en uitsprak naar je hond. Dan was de kans op succes het hoogst. Deed de hond niet wat je vroeg, dan riep je je korte commando gewoon wat luider. Wanneer je tegen je hond in volle zinnen ging praten dan zorgde dit alleen maar voor verwarring want de hond begrijpt dit niet. Maar is dat laatste wel waar?

01. mei 2018
Soms moeten er dingen gebeuren die een hond niet leuk vind maar wel moeten gebeuren. Doe je dat dan snel en met de nodige risico's, of investeer je tijd om er uiteindelijk winst uit te halen. Als je van te voren de handeling oefent, dan zal de hond er op het moment zelf minder moeite mee hebben. Tijd investeren om winst te maken" werd er heel mooi gezegd tijdens mijn SATS opleiding. Ik kan jouw hond helpen zich prettig te voelen bij de dierenarts.
01. april 2018
Niemand wordt kant-en-klaar geboren. En met kant-en-klaar bedoel ik; met alle kennis op zak. Leren doe je met vallen en opstaan. Mijn eerste hond begon probleemgedrag te vertonen. Op advies van ervaringsdeskundigen trainde ik hem met een slipketting. Dit hielp niet. Ik heb hem meegenomen naar een gedragstherapeute en daar heb ik over de positieve methodes geleerd. Ik heb geleerd met vallen en opstaan.

Meer weergeven

CONTACT: info@silverlinings.nl