Samen spelen en los laten van het speeltje

In het kort:

Het samen spelen is een belangrijke oefening om een aantal verschillende redenen. O.a. dient het spel als een stukje ontspanning. Ook is het direct een oefen moment voor het aanleren van grenzen, loslaten en ook het vasthouden van het speeltje.

 

Aandachtspunten:

Je geeft de grenzen aan door aan te geven wanneer de hond mag spelen. Het is geen probleem als je hond jouw uitnodigt tot spel, maar dit moet wel met respect en beheersing gaan. Dus wanneer je met je hond wilt spelen zeg je; "toe maar" of "pak maar" en ga je samen even spelen. Als jouw hond niet wil spelen dan kan dat te maken met de omgeving of het type speeltje. In de regel is het zo dat hoe zachter het speeltje, hoe toegankelijker voor de hond.

 

Aanleren:

Wanneer je het loslaten wilt oefenen ruil je het speeltje voor wat lekkers en zeg je los. Hou het speeltje kort en stil zodat het niet als nog een spelletje wordt. Ga hem ook niet afpakken of harder trekken want dan ben je zelf nog steeds met het trekspelletje bezig. Houd het speeltje dus kort vast en houd hem stil. Houd het voertje voor de neus, vraag los. En zeg je trainingswoord zodra de hond het speeltje los laat.

 


CONTACT: info@silverlinings.nl