FAQ

Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch nog gevonden wat je zocht? Stel mij dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Veel gestelde vragen voor als je ons nog niet kent

Hé, een pup in huis?! Alvast van harte gefeliciteerd! Wij werken met een uniek systeem waarbij je direct bij ons kunt starten, je hoeft dus niet te wachten totdat een cursus start of totdat jouw hond oud genoeg is. Hoe dat precies werkt leg ik je hier graag uit.

Voor pups vanaf 9 weken t/m 17 weken oud kun je bij ons losse puppylessen volgen. Tijdens de puppysocialisatie ligt de primaire focus op het creëren van contact tussen hond en eigenaar en het ondersteunen van de hond bij het opgroeien tot een zelfzekere hond. Socialisatie dus. Omdat het geen cursus is noemen wij het dus ook geen puppycursus maar puppysocalisatie.

Via onze website kun je zelf een plek in de les reserveren, wat ook fijn is als je dus een keer niet kunt. Je betaald alleen voor de lessen die je ook daadwerkelijk volgt. Een les reserveren kan via silverlinings.nl/puppysocialisatie Je kunt dan ook door middel van iDeal betalen.

Vanaf 18 weken oud kun je doorstromen naar de basiscursus.

Iedereen is van harte welkom om naar de groepslessen te komen kijken. Graag zonder hond om de rust in de groep te kunnen bewaren.

Op onze agenda kun je zien wanneer er groepslessen worden gegeven.

Mocht je twijfelen over wanneer de lessen gegeven worden kun je altijd een bericht via whatsapp sturen.

De privétrainingen zijn besloten, daarbij is komen kijken niet mogelijk.

Je kunt met de puppysocialisatie starten als jouw hond tussen de 9 weken en 17 weken oud is. Het is per pup afhankelijk of direct starten met 8 of 9 weken ook verstandig is. Sommige honden hebben eerst wat meer tijd nodig om aan hun nieuwe huis en mensen te wennen alvorens ze naar het trainingsveld komen.

Wil je snel starten? Dan kunnen wij jou met de privélessen alvast op weg helpen.

Puppen zijn vanaf elke leeftijd welkom, zij hoeven niet eerst alle vaccinaties te hebben gehad. Wel kan het verstandig zijn om jouw hond minstens 3 dagen, liefst langer, de tijd te geven om bij te komen van de verhuizing en om aan jou en je gezin te wennen alvorens je op les komt bij ons.

Alle groepen bestaan altijd uit maximaal 4 honden.

In de puppylessen wordt er aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond, hoe de communicatie onderling werkt en wat goed spel is. Onbegrensde pups met elkaar laten spelen zorgt er niet voor dat de pups leren wat een sociale ontmoeting is. Om die reden mogen pups niet standaard met elkaar spelen. Wel wordt er aandacht besteed aan wat wel sociaal gedrag is tenopzichten van elkaar.

Hieronder vindt je een overzicht van de puppydiensten en de bijbehorende tarieven met ingang van 1 maart 2024

 • Losse les puppysocialisatie = €27,50 euro
 • Privéles op het veld = €40,00 euro per halfuur
 • Privéles aan huis van anderhalf uur = €150,00 euro

Alle privélessen aan huis zijn exclusief reiskosten van 0,25 cent per gereden kilometers. Vanaf 20 km geldt er voor elke 20 kilometer enkele reist een thuistoeslag van €25,00 euro per 20 km.

Theorieles:

 • Geen hond (helaas-pindakaas)
 • Pen en papier als je iets wilt opschrijven

Let op: vanwege de beperkte ruimte in onze theorieruimte is het tijdens theorielessen alleen mogelijk om met 1 persoon per hond aanwezig te zijn.

Praktijkles:

 • De hond
 • Een goed passend Y – tuig en/of halsband
 • Lijn van 1,5 meter tot 3 meter lang (geen flex-lijn)
 • Veel! kleine (zo groot als een erwt) beloningsvoertjes
 • Een heuptasje waar je de voertjes in kunt doen is heel handig.
 • Een paar lange en vooral zachte speeltjes
 • Een kleed groot genoeg voor jouw hond om op te liggen
 • Hondenpoepzakjes en een bakje met water
 • Goed schoeisol en warme (regen)kleding. Het kan op ons veld aardig waaien dus zorg dat je jezelf (en je hond als hij dat nodig heeft) warm aankleed.

Heb jij geen juiste lijn, speeltjes, heuptas of beloningen in huis? Alles wat je nodig hebt kun je ook bij ons aanschaffen. Neem een kijkje op winkelvoorjehond.nl

Je hebt per afspraak of gereserveerde les een automatische e-mail vanuit het boekingsprogramma ontvangen. Als je jouw afspraak wilt wijzigen kan dat via het klantenpaneel of onderaan de bevestigingsmail. Je kunt ons natuurlijk ook een berichtje sturen.

Heb je iets hulp nodig? Wij hebben een handleiding geschreven om jou meer inzicht te geven in hoe het reserveren en het annuleren precies werkt: silverlinings.nl/handleiding 

Wanneer je bij ons reserveert voor een puppysocialisatie les betaal je direct via iDeal. Van de basiscursus en andere diensten ontvang je van ons een factuur.

Mocht je toch niet deel kunnen nemen dan is het mogelijk om geheel of gedeeltelijk het geld terug te krijgen.

 • 5 dagen vooraf aan de dienst is 100% teruggave
 • 4 dagen vooraf aan de dienst is 75% teruggave
 • 3 dagen vooraf aan de dienst is 50% teruggave
 • 2 dagen vooraf aan de dienst is 25% teruggave
 • 24 uur (1 dag) is 0% teruggave

De reden dat wij dit aanhouden is omdat jij met jouw reservering een plek reserveert en er dus niet iemand anders op die plek kan inschrijven. Hoe korter van te voren jij de les annuleert, hoe kleiner de kans dat iemand alsnog op die plek kan meedoen.

Het annuleren van de puppysocialisatie of een themales kan digitaal via jouw klantenprotaal. Daarover lees je meer in onze handleiding. Een inschrijving annuleren voor de basiscursus of een privéles kun je doen door ons een mail of appje te sturen.

De facturering is bij ons een geautomatiseerd proces waardoor wij niet altijd gemakkelijk zien op welke rekening wij het geld terug moeten storten. Mail daarom de volgende gegevens naar info@silverlinings.nl 

 • Naam van de rekeninghouder waar mee betaald is
 • Datum van betalen
 • én de datum van de geannuleerde les

We zullen ervoor zorgen dat je binnen een week het geld weer retour hebt ontvangen.

Het adres is: Heurneweg 2 te Halle. Als je vanuit halle-heide aankomt bij nummer twee, rij dan op de Heurneweg 100 meter verder. Aan de rechterkant vind je onze parkeerplaats en tevens de ingang van ons gebouw. Met googlemaps navigeren naar Silver Linings Hondentraining brengt je ook bij het trainingsveld. Hier is tevens de ingang van onze binnenlocatie.

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

 • We trainen op een positieve manier, zonder dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep op het veld, laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier!

Wil jij je nog meer verdiepen in onze voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

Je kunt je thuis alvast voorbereiden op de les. Hieronder vind je een aantal links en onderwerpen waar jij je vooraf alvast in kunt verdiepen.

Wij werken door middel van concept trainen. Dit is een manier waarbij we kijken naar wat kan en doet de individuele hond al en hoe kunnen we dat gaan versterken. Meer lezen over concepttraining kan hier.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van een markeerwoord. Dit is vergelijkbaar met een clicker. Het is heel waardevol als jij en jouw hond al bekend zijn met het aanleren van het markeerwoord. Een goed markeerwoord is kort, vrolijk en wordt weinig zomaar in het dagelijks leven gebruikt want de belangrijkste regel van het markeerwoord is dat de hond ALTIJD een voertje krijgt na het horen van het woord. Het meest gebruikte woord is ‘Yes’. HIER lees je hoe het markeerwoord werkt. Dit filmpje laat zien hoe jij het zelf kunt aanleren.

De algemene voorwaarden en de privacy verklaring zijn onderaan elke pagina te vinden of rechtstreeks via deze links:

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Overeenkomst abonnement

Met inschrijven van een hondencursus of het afnemen van een privéles is het vereist om akkoord te gaan met zowel de algemene voorwaarden als de privacy verklaring.

Veel gestelde vragen voor als je net een afspraak hebt geboekt

Is jouw hond ouder dan 17 weken? Dan ben je van harte welkom in de basiscursus. Maar vergis je niet, deze cursus is meer bedoeld voor de eigenaar dan voor de hond. Wij leren jou namelijk hoe jij de lichaamstaal van jouw hond kunt lezen en begrijpen, hoe je daarop kunt inspelen en hoe je potentieel probleemgevend gedrag al vroegtijdig kunt herkennen en zélf kunt ombuigen. Want duurzame gedragsveranderingen bij de hond, beginnen met een verandering van jou als eigenaar.

Vooraf aan de basiscursus plannen wij altijd eerst een gratis en vrijblijvende kennismaking zodat jij ons kunt leren kennen, wij jou kunnen leren kennen en ook zodat wij kunnen inschatten in welke groep jij en jou hond het beste passen.

De basiscursus bevat 6 lessen waarvan 3 theorie en 3 praktijk. We wisselen hierbij elke week af. We starten met een theorieles, de week erna ga je deze theorie in de praktijk op veld toepassen. De week erna hebben we weer een theorieles, en daarna weer praktijk. Enzovoort.

Op deze manier ga jij niet alleen maar begrijpen wát je kunt doen, want alleen oefeningen zoals zit en af aanleren kun je bij wijze van spreken ook wel op internet vinden, maar nog veel belangrijker: waarom!

We streven ernaar om elke maand een nieuwe basiscursus groep te starten. De theorielessen zijn altijd in groepsverband zodat je ook met andere eigenaren kunt sparren over jouw vragen. 

Nadat je de basiscursus hebt gevolgd krijg je van ons een advies mee waar jij en jou hond nog aan kunnen werken. Dit kun je bij ons doen als vriend van silver linings door het volgen van verschillende themalessen.

Let op: Vanwege de beperkte ruimte in onze theorieruimte kun je de theorieles maar met 1 persoon volgen (kan de ander mooi thuis bij de hond blijven). Tijdens de praktijklessen is het geen probleem om met meerdere mensen aanwezig te zijn.

Iedereen is van harte welkom om naar de groepslessen te komen kijken. Graag zonder hond om de rust in de groep te kunnen bewaren. Mocht je twijfelen over wanneer de lessen gegeven worden kun je altijd een bericht via whatsapp sturen.

De privétrainingen zijn besloten, daarbij is komen kijken niet mogelijk.

De basiscursus bevat 6 lessen waarvan 3 theorie en 3 praktijk. Pas na de basiscursus weet jij als eigenaar hoe jij jouw hond kunt trainen en opvoeden. Het daadwerkelijke werken met jouw hond start eigenlijk pas daarna. Wij adviseren dan ook met klem om zeker minstens nog een half jaar door te blijven trainen.

Alle lessen duren ongeveer 45 minuten.

Je kunt deelnemen in de basiscursus als jouw hond ouder dan 17 weken is. Een nieuwe groep basiscursus start ongeveer elke 6 weken.

Wil je snel starten? Dan kunnen wij jou met de privélessen alvast op weg helpen.

De trainingslocatie is Heurneweg 2 in Halle.

Een actuele agenda kun je HIER vinden.

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Alle groepen bestaan altijd uit maximaal 4 honden.

Tijdens de basiscursus wordt er primair gewerkt aan het contact tussen hond en eigenaar, om die reden laten we de honden geen contact met elkaar maken.

Theorieles:

 • Geen hond (helaas-pindakaas)
 • Pen en papier als je iets wilt opschrijven

Let op: vanwege de beperkte ruimte in onze theorieruimte is het tijdens theorielessen alleen mogelijk om met 1 persoon per hond aanwezig te zijn.

Praktijkles:

 • De hond
 • Een goed passend Y – tuig en/of halsband
 • Lijn van 1,5 meter tot 3 meter lang (geen flex-lijn)
 • Veel! kleine (zo groot als een erwt) beloningsvoertjes
 • Een heuptasje waar je de voertjes in kunt doen is heel handig.
 • Een paar lange en vooral zachte speeltjes
 • Een kleed groot genoeg voor jouw hond om op te liggen
 • Hondenpoepzakjes en een bakje met water
 • Goed schoeisol en warme (regen)kleding. Het kan op ons veld aardig waaien dus zorg dat je jezelf (en je hond als hij dat nodig heeft) warm aankleed.

Heb jij geen juiste lijn, speeltjes, heuptas of beloningen in huis? Alles wat je nodig hebt kun je ook bij ons aanschaffen. Neem een kijkje op winkelvoorjehond.nl

Hieronder vindt je een overzicht van alle diensten en de bijbehorende tarieven met ingang van 1 april 2024

 • Basiscursus 6 lessen = €175,00 euro
 • Basiscursus 6 lessen privé = €225,00 euro
 • Gedragsbegeleiding  = €495,00 euro
 • Privéles op het veld = €40,00 euro per halfuur
 • Privéles aan huis van anderhalfuur = €150,00 euro

Is de basiscursus toch niet wat je zoekt? Na de eerste theorieles kun je annuleren en dan betaal je alleen die les (€27,50).

Alle privélessen aan huis zijn exclusief reiskosten van 0,25 cent per gereden kilometers. Vanaf 20 km geldt er voor elke 20 kilometer enkele reis een thuistoeslag van €25,00 euro per 20 km.

Wanneer je bij ons reserveert voor een puppysocialisatie les betaal je direct via iDeal. Van de basiscursus en andere diensten ontvang je van ons een factuur.

Mocht je toch niet deel kunnen nemen dan is het mogelijk om geheel of gedeeltelijk het geld terug te krijgen.

 • 7 dagen vooraf is 100% teruggave
 • 3 dagen vooraf is 75% teruggave
 • 48 uur vooraf is 50% teruggave
 • 24 uur vooraf is 25% teruggave
 • Korter dan 24 uur is 0% teruggave

De reden dat wij dit aanhouden is omdat jij met jouw reservering een plek reserveert en er dus niet iemand anders op die plek kan inschrijven. Hoe korter van te voren jij de les annuleert, hoe kleiner de kans dat iemand alsnog op die plek kan meedoen.

Het annuleren van de puppysocialisatie of een themales kan digitaal via jouw klantenprotaal. Daarover lees je meer in onze handleiding. Een inschrijving annuleren voor de basiscursus of een privéles kun je doen door ons een mail of appje te sturen.

De facturering is bij ons een geautomatiseerd proces waardoor wij niet altijd gemakkelijk zien op welke rekening wij het geld terug moeten storten. Mail daarom de volgende gegevens naar facturen@silverlinings.nl 

 • Naam van de rekeninghouder waar mee betaald is
 • Datum van betalen (dus niet de datum van de les)

We zullen ervoor zorgen dat je binnen een week het geld weer retour hebt ontvangen.

Het adres is: Heurneweg 2 te Halle. Als je vanuit halle-heide aankomt bij nummer twee, rij dan op de Heurneweg 100 meter verder. Aan de rechterkant vind je onze parkeerplaats en tevens de ingang van ons gebouw. Met googlemaps navigeren naar Silver Linings Hondentraining brengt je ook bij het trainingsveld. Hier is tevens de ingang van onze binnenlocatie.

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

 • We trainen op een positieve manier, zonder dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep op het veld, laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier!

Wil jij je nog meer verdiepen in onze voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

Je kunt je thuis alvast voorbereiden op de les. Hieronder vind je een aantal links en onderwerpen waar jij je vooraf alvast in kunt verdiepen.

Wij werken door middel van concept trainen. Dit is een manier waarbij we kijken naar wat kan en doet de individuele hond al en hoe kunnen we dat gaan versterken. Meer lezen over concepttraining kan hier.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van een markeerwoord. Dit is vergelijkbaar met een clicker. Het is heel waardevol als jij en jouw hond al bekend zijn met het aanleren van het markeerwoord. Een goed markeerwoord is kort, vrolijk en wordt weinig zomaar in het dagelijks leven gebruikt want de belangrijkste regel van het markeerwoord is dat de hond ALTIJD een voertje krijgt na het horen van het woord. Het meest gebruikte woord is ‘Yes’. HIER lees je hoe het markeerwoord werkt. Dit filmpje laat zien hoe jij het zelf kunt aanleren.

De algemene voorwaarden en de privacy verklaring zijn onderaan elke pagina te vinden of rechtstreeks via deze links:

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Overeenkomst abonnement

Met inschrijven van een hondencursus of het afnemen van een privéles is het vereist om akkoord te gaan met zowel de algemene voorwaarden als de privacy verklaring.

Veel gestelde vragen voor als je al langer bij ons traint

Nadat je bij ons de basiscursus hebt gevolgd kun je vriend worden van silver linings. Je mag dan voor een vast bedrag per maand zoveel lessen en activiteiten volgen als in jouw agenda passen. Ook krijg je korting op workshops, lezingen en losse privélessen.

De lessen die je als vriend kunt volgen zijn onder andere de themalessen. Elk themales heeft een ander, hoe kan het ook anders, thema zodat jij heel gericht kunt werken aan de vaardigheden die bij jouw hond versterking nodig hebben. De thema’s wisselen per moment, kun je dus maar op 1 vaste dag en tijdstip? Dan komen alle thema’s sowieso voorbij.

Naast de thema’s organiseren wij ook ongeveer 1 keer maand een activiteit die alleen voor vrienden gratis toegankelijk is. Bijvoorbeeld een wandeling in een losloopgebied waarbij we hondenlichaamstaal gaan observeren, een rondleiding bij een wedstrijd van een hondensport of gewoon een leuke workshop hondenkoekjes bakken.

Je kunt je aanmelden voor het abonnement via silverlinings.nl/aanmelden, je krijgt dan kort daarna van ons een bevestigingsmail met daarin meer uitleg over hoe jij je kunt aanmelden plus het wachtwoord voor de pagina waarop jij lessen kunt reserveren (dat werkt vergelijkbaar als met de puppysocialisatie). 

Aan themales reserveren of je aanmelden voor een activiteit kan via silverlinings.nl/themales om hierbij te kunnen komen heb een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord veranderd elke maand en kun je in jouw factuur terug vinden.

De overeenkomst van het abonnement kun je HIER bekijken.

Je hebt per afspraak of gereserveerde les een automatische e-mail vanuit het boekingsprogramma ontvangen. Als je jouw afspraak wilt wijzigen kan dat via het klantenpaneel of onderaan de bevestigingsmail. Je kunt ons natuurlijk ook een berichtje sturen.

Heb je iets hulp nodig? Wij hebben een handleiding geschreven om jou meer inzicht te geven in hoe het reserveren en het annuleren precies werkt: silverlinings.nl/handleiding 

We starten altijd eerst met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Daarna vragen wij je een uitgebreide vragenlijst in te vullen waarna we een intakegesprek aan huis van 2,5 uur inplannen. Op basis van dat gesprek en de ingevulde vragenlijst maken wij een adviesrapport met een karakterbepaling, plan van aanpak en een prognose van het gedrag.

De uiteindelijke lesinhoud wordt bepaald op basis van jouw vraag en het niveau/probleem van jouw hond.

Uiteraard kun je tijdens het gehele traject bij ons terecht met je vragen. Tevens krijg je toegang tot het online cursusmateriaal waar verschillende basisoefeningen staan uitgelegd.

Het traject bestaat uit 4 fasen. Je betaald per fase. Voor het beste resultaat adviseren wij om alle fasen te doorlopen. Het individuele begeleidingstraject kost dan €870 euro exclusief reiskosten.

Het abonnement kost €75,00 euro per maand. Het abonnement heeft een looptijd van onbepaalde tijd een opzegtermijn van 1 maand.

Als vriend van silver linings (abonnee) krijg je de volgende kortingen:

 • 25% korting op losse privélessen
 • 25% korting op workshops en lezingen
 • Toegang tot speciale activiteiten
 • Gratis huur van het veld (per 15 min)

Alle privélessen aan huis zijn exclusief reiskosten van 0,25 cent per gereden kilometers. Vanaf 20 km geldt er voor elke 20 kilometer enkele reist een thuistoeslag van €25,00 euro per 20 km.

Het annuleren van een themales kan digitaal via jouw klantenprotaal. Daarover lees je meer in onze handleiding

Het stopzetten van jouw abonnement kan alleen na het verlopen van de looptijd. Meer uitleg over het abonnement kun je vinden in de algemene voorwaarden.

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

 • We trainen op een positieve manier, zonder dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep op het veld, laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier!

Wil jij je nog meer verdiepen in onze voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

De algemene voorwaarden en de privacy verklaring zijn onderaan elke pagina te vinden of rechtstreeks via deze links:

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Met inschrijven van een hondencursus of het afnemen van een privéles is het vereist om akkoord te gaan met zowel de algemene voorwaarden als de privacy verklaring.

Veel gestelde vragen voor als je net een afspraak hebt geboekt

We starten altijd eerst met een gratis en vrijblijvende kennismaking.

De gedragsbegeleiding bestaat uit 3 onderdelen, waarvan 1 optioneel.

 1. Drie theorielessen in onze theorieruimte. Je volgt deze gezamenlijk met andere eigenaren die tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen als jij. Tijdens de eerste theorieles wordt de manier van trainen uitgelegd, wat belangrijke huisregels zijn en vertellen wij over de 3 belangrijke pijlers in het concept trainen.
 2. Zeven privélessen van 30 minuten op het veld waarin wij de theorie van de theorieles toepassen. Deze privélessen kun je zelf inplannen in ons boekingssysteem.
 3. Optioneel: Privélessen aan huis van 90 minuten. In sommige gevallen laat jouw hond het gedrag echt alleen maar thuis zien, of wil je heel graag ook begeleiding in de voor jou dagelijkse praktijk. Dan is het mogelijk om privélessen aan huis in te plannen. Per les kost een les aan huis 150 euro exclusief reiskosten.

Tijdens onze lessen ligt onze focus op het ontwikkelen van een basis bij de hond maar ook bij jou als eigenaar. Onze focus zal vooral liggen op het geven van handvatten, oefeningen en veel inzichten in het leren kennen en op de juiste manier begeleiden van jouw hond. We gaan dit doen door middel van concept training.

De uiteindelijke lesinhoud wordt bepaald op basis van jouw vraag en het niveau/probleem van jouw hond.

Uiteraard kun je tijdens het gehele traject bij ons terecht met je vragen. Tevens krijg je toegang tot het online cursusmateriaal waar verschillende basisoefeningen staan uitgelegd.

Privétrainingen zijn besloten, daarbij is komen kijken niet mogelijk.

Hieronder vindt je een overzicht van alle diensten en de bijbehorende tarieven met ingang van 1 april 2024

 • Basiscursus 6 lessen = €175,00 euro
 • Basiscursus 6 lessen privé = €225,00 euro
 • Gedragsbegeleiding  = €495,00 euro
 • Privéles op het veld = €40,00 euro per halfuur
 • Privéles aan huis van anderhalfuur = €150,00 euro

Is de basiscursus toch niet wat je zoekt? Na de eerste theorieles kun je annuleren en dan betaal je alleen die les (€27,50).

Alle privélessen aan huis zijn exclusief reiskosten van 0,25 cent per gereden kilometers. Vanaf 20 km geldt er voor elke 20 kilometer enkele reis een thuistoeslag van €25,00 euro per 20 km.

Mocht je toch niet deel kunnen nemen dan is het mogelijk om geheel of gedeeltelijk het geld terug te krijgen.

 • 7 dagen vooraf is 100% teruggave
 • 3 dagen vooraf is 75% teruggave
 • 48 uur vooraf is 50% teruggave
 • 24 uur vooraf is 25% teruggave
 • Korter dan 24 uur is 0% teruggave

De reden dat wij dit aanhouden is omdat jij met jouw reservering een plek reserveert en er dus niet iemand anders op die plek kan inschrijven. Hoe korter van te voren jij de les annuleert, hoe kleiner de kans dat iemand alsnog op die plek kan meedoen.

Het annuleren van de puppysocialisatie of een themales kan digitaal via jouw klantenprotaal. Daarover lees je meer in onze handleiding. Een inschrijving annuleren voor de basiscursus of een privéles kun je doen door ons een mail of appje te sturen.

De facturering is bij ons een geautomatiseerd proces waardoor wij niet altijd gemakkelijk zien op welke rekening wij het geld terug moeten storten. Mail daarom de volgende gegevens naar info@silverlinings.nl 

 • Naam van de rekeninghouder waar mee betaald is
 • Datum van betalen
 • én de datum van de geannuleerde les

We zullen ervoor zorgen dat je binnen een week het geld weer retour hebt ontvangen.

Theorieles:

 • Geen hond (helaas-pindakaas)
 • Pen en papier als je iets wilt opschrijven

Let op: vanwege de beperkte ruimte in onze theorieruimte is het tijdens theorielessen alleen mogelijk om met 1 persoon per hond aanwezig te zijn.

Praktijkles:

 • De hond
 • Een goed passend Y – tuig en/of halsband
 • Lijn van 1,5 meter tot 3 meter lang (geen flex-lijn)
 • Veel! kleine (zo groot als een erwt) beloningsvoertjes
 • Een heuptasje waar je de voertjes in kunt doen is heel handig.
 • Een paar lange en vooral zachte speeltjes
 • Een kleed groot genoeg voor jouw hond om op te liggen
 • Hondenpoepzakjes en een bakje met water
 • Goed schoeisol en warme (regen)kleding. Het kan op ons veld aardig waaien dus zorg dat je jezelf (en je hond als hij dat nodig heeft) warm aankleed.

Heb jij geen juiste lijn, speeltjes, heuptas of beloningen in huis? Alles wat je nodig hebt kun je ook bij ons aanschaffen. Neem een kijkje op winkelvoorjehond.nl

Het adres is: Heurneweg 2 te Halle. Als je vanuit halle-heide aankomt bij nummer twee, rij dan op de Heurneweg 100 meter verder. Aan de rechterkant vind je onze parkeerplaats en tevens de ingang van ons gebouw. Met googlemaps navigeren naar Silver Linings Hondentraining brengt je ook bij het trainingsveld. Hier is tevens de ingang van onze binnenlocatie.

Iedereen die bij ons op het veld komt gaat akkoord met onze huisregels. Deze regels zijn ook te vinden bij de poort van het veld. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt dan horen wij het graag.

 • We trainen op een positieve manier, zonder dwang of druk.
 • Respecteer de persoonlijke ruimte van elke hond. Houd daarom voldoende afstand van andere honden.
 • Honden zijn altijd aangelijnd, tenzij anders aangegeven door de instructeur.
 • Voorkom plasjes en hondenpoep op het veld, laat jouw hond niet tegen het hek of de materialen plassen! Wandel vooraf aan de les langs ons uitlaatveldje en ruim hondenpoep op.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor jouw hond. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom verplicht.
 • Alle honden op het trainingsveld hebben tenminste een geldige vaccinatie of titerbepaling op distemper, hepatitus en parvo (DHP).
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald of gecompenseerd, tenzij anders afgesproken.
 • En het aller belangrijkste: zorg voor plezier!

Wil jij je nog meer verdiepen in onze voorwaarden? Hier kun je onze algemene voorwaarden lezen.

Je kunt je thuis alvast voorbereiden op de les. Hieronder vind je een aantal links en onderwerpen waar jij je vooraf alvast in kunt verdiepen.

Wij werken door middel van concept trainen. Dit is een manier waarbij we kijken naar wat kan en doet de individuele hond al en hoe kunnen we dat gaan versterken. Meer lezen over concepttraining kan hier.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van een markeerwoord. Dit is vergelijkbaar met een clicker. Het is heel waardevol als jij en jouw hond al bekend zijn met het aanleren van het markeerwoord. Een goed markeerwoord is kort, vrolijk en wordt weinig zomaar in het dagelijks leven gebruikt want de belangrijkste regel van het markeerwoord is dat de hond ALTIJD een voertje krijgt na het horen van het woord. Het meest gebruikte woord is ‘Yes’. HIER lees je hoe het markeerwoord werkt. Dit filmpje laat zien hoe jij het zelf kunt aanleren.

De algemene voorwaarden en de privacy verklaring zijn onderaan elke pagina te vinden of rechtstreeks via deze links:

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Met inschrijven van een hondencursus of het afnemen van een privéles is het vereist om akkoord te gaan met zowel de algemene voorwaarden als de privacy verklaring.

Staat jouw vraag er niet bij?