Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch nog gevonden wat je zocht? Stel mij dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch nog gevonden wat je zocht? Stel mij dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Voordat je met de puppycursus kunt starten dien je de theorieles ‘welkom bij silver linings’ gevolgd te hebben. Tijdens deze theorieles geven we uitleg over onze manier van trainen, de lichaamstaal van de hond en het belang van rust en management. Deze theorieles wordt aan het begin van elk nieuw blok gegeven en kost 22,50 euro per gezin. De theorieles is ook te volgen zonder dat je je aanmeld voor de puppycursus of wanneer je je hond nog niet in huis hebt.

De puppycursus kun je per vijf lessen volgen. Dit betekent niet dat je klaar bent na vijf lessen, je kunt er steeds weer vijf volgen totdat jouw hond ouder is dan 6 maanden. Nadat je de theorieles hebt gevolgd en kun je met de praktijklessen van puppycursus starten. Groepen bestaan nooit uit meer dan 4 honden.

Tijdens de puppycursus ligt de primaire focus op het creĂ«ren van contact tussen hond en eigenaar en het ondersteunen van de hond bij het opgroeien tot een zelfzekere hond. Dit gaan we doen in vijf verschillende thema’s:

 • Algemene vaardigheden
 • Ontspannen kunnen wandelen aan de lijn
 • Betrouwbaar los kunnen lopen
 • Rust in huis (ook bij bezoek)
 • Sociaal contact met andere honden (honden zullen NIET met elkaar spelen)

Wanneer jouw hond ouder is dan zes maanden kun je doorstromen naar de algemene basis cursus (ABC). Je bent dus nooit klaar met trainen. 🙂

Voordat je met de Algemene Basis Cursus  kunt starten dien je de theorieles ‘welkom bij silver linings’ gevolgd te hebben. Tijdens deze theorieles geven we uitleg over de manier van trainen, de lichaamstaal van de hond en het belang van rust en management. Deze theorieles wordt aan het begin van een lesblok gegeven en kost 22,50 per hond. De theorieles is ook te volgen zonder dat je je aanmeld voor de algemene basis cursus of wanneer je je hond nog niet in huis hebt.

De algemene basis cursus, afgekort ABC bestaat uit verschillende niveaus. Je start altijd bij niveau 1, ook als je ergens anders al een cursus hebt gevolgd.

Tijdens de ABC ligt de primaire focus om de hond en eigenaar fijn te laten samenwerken met oefeningen die in de praktijk nuttig zijn. Denk hierbij aan:

 • Rust kunnen vinden terwijl er afleidingen zijn
 • Wandelen zonder trekken
 • Aandacht vanuit de hond voor de eigenaar
 • Lichaamsbesef
 • Impulscontrole
 • Kunnen begrenzen van de hond zonder intimidatie of ongemak bij de hond.

Hoe hoger het niveau hoe meer je naar echte gehoorzaamheid toe traint. Na de cursus kun je doorstromen naar het volgende niveau. Je hoeft geen examen te doen om door te kunnen stromen.

Bij de recreanten laten we het opvoeden los en gaan we spelenderwijs aan de slag met verschillende hondensporten. Denk hierbij aan Obedience (gehoorzaamheid), Hoopers, Dogdance, en Detectie (speuren).

Omdat er bij de recreanten veel los wordt gewerkt moeten hond en eigenaar goed op elkaar ingespeeld zijn. Jouw hond moet andere honden met rust kunnen laten. Om die redenen is het volgen van een of meerdere cursussen verplicht. Als je ergens anders een cursus hebt gevolgd dan kunnen we tijdens een privéles jouw niveau bepalen.

Deze cursus bestaat uit vijf lessen, maar volg er na die eerste vijf gerust nog eens vijf, en nog eens, en nog eens…

We starten altijd eerst met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Daarna vragen wij je een uitgebreide vragenlijst in te vullen waarna we een intakegesprek aan huis van 2,5 uur inplannen. Op basis van dat gesprek en de ingevulde vragenlijst maken wij een adviesrapport met een karakterbepaling, plan van aanpak en een prognose van het gedrag.

De uiteindelijke lesinhoud wordt bepaald op basis van jouw vraag en het niveau/probleem van jouw hond.

Uiteraard kun je tijdens het gehele traject bij ons terecht met je vragen. Tevens krijg je toegang tot het online cursusmateriaal waar verschillende basisoefeningen staan uitgelegd.

Het traject bestaat uit 4 fasen. Je betaald per fase. Voor het beste resultaat adviseren wij om alle fasen te doorlopen. Het individuele begeleidingstraject kost dan €870 euro exclusief reiskosten.

Je kunt met de puppycursus starten als jouw hond tussen de 8 weken en 6 maanden (26 weken) oud is. Het is per pup afhankelijk of direct starten met 8 weken ook verstandig is. Sommige honden hebben eerst wat meer tijd nodig om aan hun nieuwe huis en mensen te wennen alvorens ze naar het trainingsveld komen. (met privélessen kun je wel direct starten.)

Je kunt deelnemen in de ABC als jouw hond ouder dan 6 maanden is. In de sport en spel groepen starten wanneer je minimaal een ABC cursus hebt gevolgd.

Groepen starten elke 6 weken mits er voldoende aanmeldingen zijn, hierbij kunnen wij meestal rekening houden met jouw dag van voorkeur. Als er eerder een plek vrij komt op een andere dag zullen wij daarover contact met je opnemen.

Wil je snel starten? Dan kan ik je met de privétraining alvast op weg helpen.

Flowchart volgen hondencursus

Je kunt een hondencursus kiezen die het best bij de leeftijd van jouw hond past.

Puppycursus: vanaf 9 weken tot en met 6 maanden.

ABC 1: vanaf 7 maanden, ook als je eerst een puppycursus gevolgd hebt.

Sport en spel: Er is geen minimale leeftijd om mee te doen aan de sport en spel, wel moet de samenwerking tussen hond en eigenaar goed zijn. Om die reden is het zo dat voordat er deelgenomen kan worden aan de sport en spel, deelname aan een cursus of aan een privéles verplicht is.

Bij voldoende aanmeldingen wordt er in de algemene basis cursus een scheiding gemaakt tussen het niveau van de deelnemers. Dus honden van niveau 1 die bij Silver Linings al eerder een cursus hebben gevolgd bij elkaar en nieuwe deelnemers bij elkaar. Op die manier krijgt iedereen les op zijn/haar niveau.

Heeft jouw hond moeite met andere honden? Dan is een privétraining meer geschikt.

De trainingslocatie is Heurneweg 2 in Halle.

Een actuele agenda kun je HIER vinden.

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen. Op de andere dagen/tijdstippen worden er privélessen gegeven. Deze kun je HIER zelf inplannen.

Hieronder vindt je een overzicht van alle diensten en de bijbehorende tarieven met ingang van 1 oktober 2022

Theorieles ‘welkom bij silver linings’ = €22,50 euro
Puppycursus per 5 lessen = €95 euro 
Algemene basis cursus nieuwe cursist = €95 euro
Algemene basis cursus doorstromers = €89 euro
Sport en Spel = €89 euro

Is de hondencursus toch niet wat je zoekt? Na de theorieles kun je annuleren en dan betaal je alleen die les (€22,50)

Losse privéles digitaal = €20 euro
Losse privéles 30 minuten = €35 euro
Losse privéles 60 minuten = €70 euro
Losse privéles 90 minuten = €105 euro
Losse privéles aan huis = toeslag van €20 euro per les

Individuele begeleiding van 3 maanden:
Fase 1, bewustwording = €425 euro
Fase 2, leren en toepassen = €210 eur0
Fase 3, herhalen = €175 euro
Fase 4, automatiseren = €60 euro
Totaal: €870 euro

Alle privélessen aan huis zijn exclusief reiskosten van 0,25 cent per gereden kilometers.

De puppycursus en de algemene basis cursus bevat 5 aaneengesloten praktijklessen waarna er steeds weer 5 gevolgd kunnen worden. Voordat er gestart kan worden met de cursus dient deelgenomen te zijn aan de theorieles. Wij zijn van mening dat je minimaal 10 lessen gevolgd moet hebben om de basis goed in de vingers en pootjes te hebben.

Een les zelf duurt ongeveer 45 minuten.

Puppen zijn vanaf elke leeftijd welkom, zij hoeven niet eerst alle vaccinaties te hebben gehad.

Alle groepen bestaan uit maximaal 4 honden, het kan zijn dat een groep wat groter is. Deze zal dan altijd over twee velden worden verdeeld.

In de puppycursus wordt er aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond, hoe de communicatie onderling werkt en wat goed spel is. Onbegrensde pups met elkaar laten spelen zorgt er niet voor dat de pups leren wat een sociale ontmoeting is. Om die reden mogen pups niet met elkaar spelen. Wel wordt er aandacht besteed aan wat wel sociaal gedrag is tenopzichten van elkaar.

Tijdens de algemene basis cursus wordt er primair gewerkt aan het contact tussen hond en eigenaar, om die reden laten we de honden geen contact met elkaar maken.

Iedereen is van harte welkom om naar de groepslessen te komen kijken. Graag zonder hond om de rust in de groep te kunnen bewaren. Mocht je twijfelen over wanneer de lessen gegeven worden kun je altijd een bericht via whatsapp sturen.

De privétrainingen zijn besloten, daarbij is komen kijken niet mogelijk.

Wanneer jouw hond op regelmatige basis agressie of angst laat zien, zoals bijvoorbeeld heftig uitvallen aan de lijn, niet alleen kunnen zijn, of gromt naar huisgenoten dan verwijs ik eigenlijk altijd door naar een kynologisch gedragstherapeut. Ik werk samen met drs. Tamara Duijzend van Tinely. Zij gaat dan samen met jullie een verslag opstellen met daarin een trainingsplan. Vervolgens kan ik je helpen om dat plan uit te voeren.

Probleemgevend gedrag die wij altijd doorverwijzen zijn:
-> Verlatingsangst
-> Grote angst problematiek, zowel binnenshuis als buitenshuis
-> Agressie met een grote kans op bijtschade naar mensen
-> Agressie en vechtende honden binnen een gezin

De algemene voorwaarden en de privacy verklaring zijn onderaan elke pagina te vinden of rechtstreeks via deze links:

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Met inschrijven van een hondencursus of het afnemen van een privéles is het vereist om akkoord te gaan met zowel de algemene voorwaarden als de privacy verklaring.

Staat jouw vraag er niet bij?