Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch nog gevonden wat je zocht? Stel mij dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch nog gevonden wat je zocht? Stel mij dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Een cursus start altijd met een theorieles waarin ik uitleg geef over de manier van trainen en waarbij er aandacht wordt besteed aan groepvorming, lichaamstaal van de hond en verdere praktische informatie. Daarna volgen er negen praktijklessen. Na de cursus kun je doorstromen naar de volgende cursus. Je bent als het ware dus nooit klaar met trainen.

Tijdens de cursus is de primaire focus om de hond en eigenaar fijn te laten samenwerken met oefeningen die in de praktijk nuttig zijn. Denk hierbij aan het kunnen vinden van rust terwijl er afleidingen zijn, het wandelen zonder trekken, aandacht voor de eigenaar en dergelijke. Maar ook een stukje lichaamsbesef, impulscontrole en het kunnen begrenzen van de hond zonder dat je hierbij gebruik maakt van intimidatie of ongemak bij de hond.

In principe is het zo dat wanneer er voldoende aanmeldingen zijn er een nieuwe groep kan starten. Op dit moment zal dat, zoals het er nu naar uit ziet, in december 2021 zijn.

De trainingslocatie is Heurneweg 2 in Halle.

De hondencursussen worden op dit moment op de zaterdag tussen 09.00 en 14.00 uur gegeven. De zaterdag wordt in 2022 vervangen door de zondag.

Vanaf december wordt er ook op de donderdag en de vrijdag les gegeven:

Puppycursus tot 14 weken 10.00 – 10.45
Puppycursus vanaf 14 weken 11.00 – 11.45
Pubercursus 12.00 – 12.45
Basiscursus 13.00 – 13.45

De cursus bevat 10 aaneengesloten lessen waarvan 1 theorieles en 9 praktijklessen. Een les zelf duurt ongeveer 45 minuten.

Puppen zijn vanaf elke leeftijd welkom. Bij voldoende aanmeldingen maak ik een scheiding tussen pups tot 14 weken en vanaf 14 weken oud.

De puppycursus bestaat uit maximaal 4 honden. De puber- en de basiscursus uit maximaal 6.

In de puppycursus wordt er aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond, hoe de communicatie onderling werkt en wat goed spel is. Onbegrensde pups met elkaar laten spelen zorgt er niet voor dat de pups leren wat een sociale ontmoeting is. Tijdens de cursus mogen de pups daarom kennis maken met een volwassen hond die als het ware het goede voorbeeld kan geven.

Tijdens de puber en de basiscursus er primar gewerkt aan het contact tussen hond en eigenaar, om die reden laten we de oudere honden geen contact met elkaar maken.

Een hondencursus kost 139 euro voor 10 lessen. Is de cursus toch niet wat je zoekt? Na de eerste les kun je annuleren en dan betaal je alleen die les (€13,90).

Let op: vanaf januari 2022 zullen er nieuwe tarieven gelden.

Iedereen is van harte welkom om naar de lessen te komen kijken. Graag zonder hond om de rust in de groep te kunnen bewaren. Mocht je twijfelen over wanneer de lessen gegeven worden kun je altijd een bericht via whatsapp sturen.

Staat jouw vraag er niet bij?