De drie verschillende hondeneigenaren.

Er zijn drie manieren waarop je een hond in huis kunt hebben. Er zijn er uiteraard veel meer varianten, maar ik beschrijf even de drie meest bekende.

 

1. Je hebt een hond.
Je hebt een hond. Met je hond heb je netjes de puppycursus gedaan, je maakt er in het weekend een lekkere wandeling mee maar wanneer je op vakantie gaat, gaat de hond niet altijd mee. Als je naar je werk gaat dan is je hond alleen thuis of hij mag mee met een hondenuitlaatservice. Als de hond maar gewoon luistert en sociaal functioneert in de maatschappij is alles helemaal prima. Je verdiept je vrijwel niet in de nieuwe ontwikkelingen in de hondenwereld, want het gaat hartstikke prima zo.

 

2. Je leeft met een hond.

Je hebt niet alleen een hond, de hond mag overal mee naar toe. Hij is echt onderdeel van het gezin, hij mag mee op vakantie en mee het restaurant in. Zijn er geen honden welkom dan ga jij er samen met je hond niet naar binnen. Natuurlijk moeten er ook boodschappen gedaan worden en gewerkt worden, dan zal je hond even thuis moeten blijven. Maar dit vind de eigenaar meestal niet fijn en er wordt dan ook voor gezorgd dat de hond genoeg te doen heeft tijdens het alleen thuis blijven en dat dit niet té lang duurt. Bij veel hondeneigenaren die onder optie twee vallen is een puppycursus alleen niet genoeg. Er moeten leuke en uitdagende dingen gedaan worden met de hond. Gehoorzaamheid, behendigheid, flyball, speuren of hoopers. De opties zijn eindeloos. Als hondeneigenaar ben je meestal ook wel bekend met de meeste recente hypes in hondenland. Niet altijd even goed onderbouwd, maar je bent op de hoogte.

 

3. Je denkt als een hond.

Als eigenaar drie ga je nog een stapje verder. Je hebt niet alleen een hond, de hond mag niet alleen overal mee naar toe. Je levensstijl is aangepast op het hebben van een hond, of toch meestal; meerdere honden. In je huis zijn toch wel in elke kamer minimaal iets van honden items te ontdekken, foto's, spreuken, hondenbakken, kluifjes, balletjes, flosjes en in het bijzonder; hondenhaar. Je gaat niet meer gewoon op vakantie maar je gaat op trainingskampen voor de sport die je met ze doet. Een ideale vakantie voor eigenaar drie. Daar waar eigenaar twee op de hoogte is van de meest recente hypes, doet eigenaar drie ook daar een schepje bovenop. Je volgt opleidingen en gaat naar lezingen, seminars en workshops. Je volgt bijscholingen en leest vakbladen. Er staan maar weinig roman's in je boekenkast, want de meeste boeken gaan over honden. Je hoeft je geen zorgen te maken over je honden tijdens het werken want meestal kunnen zij gewoon mee. Je creëert je hele leven rondom die van jouw hond(en).

 

Hoe gek ben jij met je hond en onder welke hondeneigenaren optie val jij?

 

Dit artikel is geschreven door Remie Brink van Kyno Training. Overname is niet toegestaan zonder toestemming. Delen van deze link via social media wordt op prijs gesteld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving