Vind jouw hond een knuffel prettig?

Op het moment gaat er een verkoudheidsgolf door Nederland. Terwijl ik dit schrijf groeit de berg met zakdoekjes in de prullenbak, dus ook ik mag eraan geloven. Wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit zijn dat altijd hele fijne momenten om even lekker met de honden te knuffelen. Samen op de bank, of misschien zelfs wel in bed. Maar vinden de honden dat wel net zo leuk als ik? Dat hoeft lang niet altijd zo te zijn.

 

Elke hond is uniek. Met zijn eigen levensverhaal en achtergrond. Maar ook elke situatie is uniek. Als jouw hond thuis heel graag geknuffeld wil worden betekent dat niet automatisch dat hij dat buiten tijdens het wandelen ook prettig vind. Als voorbeeld kan ik mijn eigen honden gebruiken. S'avonds houden ze er bijna allemaal van om tegen mij aan te liggen en te knuffelen. Maar wanneer we gaan trainen, in welke sport dan ook. Dan zijn ze niet gediend van een knuffel. Het is dan tijd om te werken. Op z'n moment zullen ze een aai of een knuffel dan ook niet als een beloning zien. Als ik dan toch mijn hond aai of knuffel kan er zelfs weerstand komen vanuit mijn hond. Dus wegkijken, wegduiken, weglopen, gapen, tongelen, grommen en als ik dan toch tegen de zin van mijn hond in ga zou hij zelfs kunnen gaan bijten. Het kunnen lezen van de lichaamstaal van je hond is om alle redenen dan ook erg belangrijk zodat je nare situaties kunt voorkomen. Door simpelweg te stoppen met aaien.

 

Het is dus heel erg situatie en hond afhankelijk of jouw hond wel van het knuffelen geniet. In dit youtube filmpje wordt een hele mooie test voorgedaan hoe je kunt controleren of jouw hond geaaid wil worden. Ook doggo.nl schreef weer een goed artikel over dit onderwerp.

 

Weet je al dat jouw hond niet van knuffelen geniet? Dan zijn daar mooie sleeves voor om de riem heen ontwikkeld. Hierdoor zien mensen meteen of jouw hond geaaid wil worden of niet. Deze kun je bestellen via www.aaieneerstvragen.nl

 

Dit artikel is geschreven door Remie Brink van Silver Linings Hondentraining. Overname is niet toegestaan zonder toestemming. Delen van deze link via social media wordt op prijs gesteld. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving