Over Remie

Ik ga ervoor zorgen dat jij en jouw hond gaan samenwerken

Hoe het allemaal begon


Als klein meisje wilde ik altijd al een hond. Mijn ouders stelden strengen eisen en als 13-jarige kreeg ik “mijn” eerste hond. Spike, een flinke mechelse herder reu die een behoorlijke rugzak bleek te hebben. Hij was erg prikkelgevoelig en viel uit naar vreemde mensen en honden. Met als resultaat dat hij vaak in mijn kleding beet en ik regelmatig met mijn buik over het asfalt ging. Wat machteloos en wanhopig kun je je dan voelen.

Samen met een professional zijn we aan de slag gegaan met zijn gedrag en oh, wat ging er een wereld aan hondentaal voor mij open. Spike was mijn eerste leermeester en heeft mij laten zien dat een hond zoveel meer is dan maar “gewoon” een hond.

Dat inzicht wil ik heel graag met jou delen!

Honden- en mensenkennis, dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Vanaf 2007 ben ik actief met het trainen van honden en heb ik ervaring opgedaan met verschillende rassen en hondensporten. In 2015 heb ik de opleiding tot kynologisch instructeur afgerond en sinds 2017 ben ik erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Ik heb samengewerkt met toonaangevende namen in de hondensector zoals Monique Bladder en de Martin Gaus Academie. Daarnaast ben ik docent recreatie- en gezelschapsdieren waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het leren van volwassenen. De combinatie van hondentrainer en docent zorgen voor een goede combinatie tussen het trainen van honden en het coachen van mensen.

“Ik vertel je niet wat je moet doen, ik laat je zien wat de beste opties zijn.”

Ik investeer graag in een betrokken hond, dit is een hond die uit zichzelf met ons wil samenwerken. Waarbij het vertrouwen zo sterk is dat je eigenlijk alles van je hond kunt vragen. Dat doe ik door beloningsgericht te trainen. Dit houdt in dat ik bij het trainen werk aan het gedrag door het inzetten van beloningen. Het belonen kan met voer, maar eigenlijk kan het met alles wat de hond als prettig ervaart. Dat betekent niet dat ik ongewenst gedrag maar gewoon negeer, maar dat ik ingrijp zonder gebruik te maken van intimidatie of angst. Wanneer de hond gedrag laat zien dat voortkomt uit (diepgewortelde) angst of agressie verwijs ik altijd door naar een gedragstherapeut.

Mijn eigen honden

Sinds mijn eerste hond ben ik inmiddels een tiental honden verder waarvan het grootste gedeelte siberische husky’s zijn. Je zou kunnen zeggen dat pool- en sledehonden mijn expertise is geworden.

Op dit moment ben ik de trotse eigenaar van drie siberische husky’s; Balto, Yana en Kena. Met alle drie heb ik verschillende hondensporten beoefend, dat varieert van de sledehondensport en detectie tot agility en hoopers. Zo heb ik met Balto een aantal lessen van het KNPV speurprogramma gevolgd, hebben Kena en ik meegedaan aan wedstrijden in de FCI Obedience en agility en is Yana Nederlands Kampioen op de tentoonstellingen. Vrijwel alle hondensporten heb ik dus wel eens uitgeprobeerd.

Het trainen met een zelfstandig ras vergt enige creativiteit, je kunt ze wel verplichten om naar je te luisteren maar het zal in hun ogen altijd vrijblijvend blijven. Als je ervoor kunt zorgen dat jouw hond naar jou wĂ­l luisteren omdat je weet hoe jij jouw hond kunt motiveren, dan kun je, net zoals ik, alles van jouw (zelfstandige) hond vragen. En hij zal het met plezier voor je doen.

Mijn doel

Ik wil mensen adviseren en begeleiden over de aanschaf, verzorging en het trainen van honden met als doel het hondenwelzijn en de relatie tussen mens en hond te verbeteren.

Gediplomeerd

Kynologisch instructeur bij Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding & afgestudeerd in educatie en kennismanagement in Wageningen

Bijscholingen

Ik ben erkend door de raad van beheer en volg jaarlijks allerlei bijscholingen, cursussen en lezingen op het gebied van hondengedrag. Hierdoor is mijn kennis up-to-date!