Over Remie

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Mijn naam is Remie Brink en sinds 2007 ben ik actief met het trainen van mijn eigen honden in verschillende sporten. In 2010 ben ik begonnen met het werken in een dierenpension en vanaf 2015 ben ik gestart met het trainen van hondeneigenaren op vrijwillige basis bij KC Brummen e.o.. Dit was voor mij de opstap om het lesgeven als kynologisch instructeur naar een professioneel niveau te tillen. Ik heb sinds 2015 verschillende opleidingen en bijscholingen gevolgd. Door mijn werk bij het dierenpension en KC Brummen e.o. heb ik met een breed scala aan rassen gewerkt. Vooral met pool- en sledehonden ben je bij mij aan het juiste adres. Inmiddels ben ik erkend kynologisch instructeur door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

 

Mijn visie is dat goede educatie het dierenwelzijn en de band tussen hond en eigenaar sterk kan verbeteren. Ik wil dan ook heel graag mensen adviseren en informeren omtrent de aanschaf, verzorging en training van honden met als doel de leefomgeving en het dierenwelzijn te verbeteren.

Ik werk in grote lijnen met een afgeleide van de clickermethode en de Syn Alia Training Systems (SATS). Ik leer honden graag juist en goed gedrag aan en laat daarbij de eigenaar nadenken en focussen op het goede gedrag i.p.v. het ongewenste gedrag van de hond. De voordelen hiervan is dat de kans op een terugval kleiner is doordat de hond een intrinsieke motivatie heeft om het juiste gedrag te laten zien. Met als bonus dat de onderlinge vertrouwensband tussen hond en eigenaar alleen maar groeit in plaats van afneemt, zoals bij het inzetten van (pijnlijke)correcties wel het geval is. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat het correct aanleren van manieren om de hond te kunnen begrenzen in zijn gedrag een goede relatie stimuleert. De hond informeren dat hij fout gedrag laat zien speelt ook een rol binnen de opvoeding van de hond, en kan op een vriendelijke manier gecommuniceerd en toegepast worden.


Persoonlijk doel

Ik wil mensen adviseren en informeren omtrent de aanschaf, verzorging en training van honden met als doel de leefomgeving en het dierenwelzijn te verbeteren.

Opleidingen

- Kynologisch instructeur, O&O Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding

- Educatie en Kennismanagement, recreatie en gezelschapsdieren, AERES Hogeschool te Wageningen

Bijscholing

Download
Curriculum Vitae Remie Brink.pdf
Adobe Acrobat document 98.7 KB

Geschiedenis van Silver Linings Hondentraining

Mijn eerste hond was een Mechelse herder reu die bij opwinding en spanning graag ergens zijn tanden in zetten. Dat was vaak de riem of mijn jas. Helaas liet hij die dan ook niet meer los, iets wat vrij beangstigend is. Daarnaast viel hij uit naar andere honden en mensen waardoor uitlaten geen pretje was. Samen met hem ben ik naar een gedragstherapeut gegaan waarmee de hondenwereld voor mij open ging. Wat was er een wereld van informatie beschikbaar over het opvoeden en trainen van honden. Helaas kreeg deze hond weinig kans om te leren ontspannen want na een jaar succesvol bezig te zijn met trainen is hij, heel treurig, komen te overlijden door een ongeluk.

 

De eerste husky waarmee ik echt in de wereld van hondentraining ben gestapt is de husky Silver. Hij kwam op 2-jarige leeftijd bij mij wonen en had naar verluid al een heftig leven erop zitten. Het was dan ook niet zo heel gek dat zijn vertrouwen moeilijk te verdienen was. Na ruim een jaar ontstond er een magische band tussen Silver en mij. Ik had zijn vertrouwen gewonnen en het was duidelijk dat we voor elkaar door het vuur zouden gaan. Samen met hem ben ik in 2010 met de sledehondensport begonnen en later heb ik met hem ook Obedience en Agility getraind. Ik kan best wel zeggen dat hij de start van mijn honden-obsessie is geweest, want na hem volgden nog vijf honden die een roedel van 6 stuks compleet maakte. Makkelijk was het niet, hij was een flinke reu die snel besloot niet gemotiveerd te zijn om iets te doen. Maar ook met andere honden was hij niet de vriendelijkste. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel erg veel van heb mogen leren in mijn omgang en begrip met honden.

 

Tijdens de zoektocht naar een naam voor het sledehondenteam in 2010, bestaande uit toen nog Silver en mijzelf, kreeg ik van iemand de tip om eens te kijken of ik iets met het spreekwoord; "Every Cloud has a Silver Lining" kon doen. Prachtig! De kern; achter de wolken schijnt de zon, is in feite dat er na regen zonneschijn komt. Het lijkt er nu misschien niet op alsof het goed komt, maar heb geduld. Het komt goed.

 

In augustus 2017 is Silver op tien jarige leeftijd overleden. De naam Silver Linings hergebruiken is een ode aan deze prachtige vent en de leerzame periode die ik met hem heb mogen meemaken. Maar ook een stukje aansluiting bij mijn klanten. Ik weet hoe het is om een hond te hebben die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar alles komt goed: achter de wolken schijnt de zon.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

CONTACT: info@silverlinings.nl