Over Remie

Een combinatie van honden- en mensenkennis, dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Mijn naam is Remie Brink en sinds 2007 ben ik actief met het trainen van mijn eigen honden in verschillende sporten. In 2010 ben ik begonnen met het werken in een dierenpension en vanaf 2015 ben ik gestart met het trainen van hondeneigenaren op vrijwillige basis bij KC Brummen e.o.. Dit was voor mij de opstap om het lesgeven als kynologisch instructeur naar een professioneel niveau te tillen. Ik heb sinds 2015 verschillende opleidingen en bijscholingen gevolgd. Inmiddels ben ik erkend kynologisch instructeur door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

 

Mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur heb ik bij de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding- en opleiding afgerond. Daarnaast heb ik de Bacheloropleiding educatie en kennismanagement bij Aeres Hogeschool in Wageningen gevolgd waarbij ik mij gespecialiseerd heb in recreatie en gezelschapsdieren. Deze opleiding is een docentenopleiding in de groene sector. De combinatie van deze twee opleidingen en de daarna gevolgde bijscholingen zorgen voor een goede combinatie tussen het trainen van honden en het opleiden van mensen.


Visie en werkwijze

Ik werk in grote lijnen met een afgeleide van de clickermethode en de Syn Alia Training Systems (SATS). Ik leer honden graag nieuw goed gedrag aan en laat daarbij de eigenaar nadenken en focussen op het goede gedrag, een positieve kijk op de zaken als het ware. Het voordeel hiervan is dat de kans op een terugval kleiner is doordat de hond er zelf voor kiest om het juiste gedrag te laten zien. Met als bonus dat de onderlinge vertrouwensband tussen hond en eigenaar alleen maar groeit. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat het aanleren van manieren om de hond te kunnen begrenzen in zijn gedrag ook belangrijk is. De hond informeren dat hij gedrag laat zien dat wij niet willen speelt ook een rol binnen de opvoeding van de hond en mag dus niet vergeten worden.

 

Maar 'it takes two to tango' met andere woorden, niet alleen de hond is bij mij onderdeel van de training. Ook de mens naast de hond is onderdeel van de training. Ik ben er tenslotte maar tijdelijk en je zult zelf veel van de oefeningen zelf moeten aanleren en door vooral moeten blijven doorpakken. Het zal niet vanzelf gaan en op sommige dagen lijkt het net alsof je weer terug bij af bent. Daarom ben ik niet alleen hondentrainer maar ook docent, ik help je om je eigen weg te vinden in de oefeningen en bied ook buiten de lessen begeleiding als je er even niet meer uitkomt.

 

Door mijn werkzaamheden bij het dierenpension en KC Brummen en omstreken heb ik met veel verschillende rassen gewerkt. Vooral met pool- en sledehonden ben je bij mij aan het juiste adres maar ook met andere rassen zoals de zware jongens en pittige meiden (zogenoemde hoog-risico honden) en herders kun je bij mij terecht.

Mijn doel

Ik wil mensen adviseren en informeren omtrent de aanschaf, verzorging en training van honden met als doel de leefomgeving, het dierenwelzijn en de eigenaar-hond relatie te verbeteren.

Opleidingen

- Kynologisch instructeur, O&O Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding

- Educatie en Kennismanagement, recreatie en gezelschapsdieren, AERES Hogeschool te Wageningen

Bijscholing

Download
Curriculum Vitae Remie Brink.pdf
Adobe Acrobat document 98.7 KB

Geschiedenis van Silver Linings Hondentraining

De eerste husky waarmee ik in de wereld van hondentraining ben gestapt is de husky Silver. Hij kwam op 2-jarige leeftijd bij mij wonen en had naar verluid al een heftig leven erop zitten. Het was dan ook niet zo heel gek dat zijn vertrouwen moeilijk te verdienen was. Na ruim een jaar ontstond er een magische band tussen Silver en mij. Ik had zijn vertrouwen gewonnen en het was duidelijk dat we voor elkaar door het vuur zouden gaan. Makkelijk was het niet, hij was een flinke reu die snel besloot niet gemotiveerd te zijn om iets te doen. Maar ook met andere honden was hij niet de vriendelijkste. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel erg veel van heb mogen leren in mijn omgang en begrip met honden.

 

Ik kan best wel zeggen dat hij de start van mijn honden-obsessie is geweest, want na hem volgden nog een hoop honden van verschillende rassen (o.a. herders en japanners), een liefde voor de honden uit rasgroep spitsen en oertypen is altijd gebleven. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een groep van 4 husky's, alle vier verschillend. Van werklijn, showlijn tot onbekende herplaatser.

 

De inspiratie van de naam; Silver Linings Hondentraining komt niet alleen voort uit Silver, maar ook door het spreekwoord; "Every Cloud has a Silver Lining" . Prachtig! De kern; achter de wolken schijnt de zon, is in feite dat er na regen zonneschijn komt. Het lijkt er nu misschien niet op alsof het goed komt, maar heb geduld. Ik weet hoe het is om een hond te hebben die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar alles komt goed: achter de wolken schijnt de zon.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

CONTACT: info@silverlinings.nl