Puppy

een hondenleven lang plezier

De beste puppycursus in regio Doetinchem

0
trainers
0 +
jaar ervaring
0
pups geholpen
Herken je dit?

Hoe vind je een goede puppycursus?

Je gaat jouw pup ophalen en bent goed voorbereid. Je hebt alle spullen in huis die je nodig hebt, weet welke socialisatie-uitjes je wilt gaan doen. Je hebt een hondenschool in de regio uitgezocht waar je de puppycursus wilt volgen. 

Maar wat nou als jouw pup snel overprikkeld raakt, geen voer wil aannemen buiten, veel bijt, enorm trekt aan de riem of juist helemaal niet mee wil lopen? Of als jouw pup niet direct zindelijk is, tegen bezoek opspringt of naar alle honden en mensen toetrekt op straat? 

En dan hebben we het nog niet eens over al die mensen die met goedbedoelde adviezen komen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en weet niet waar je nou goed aan doet. Hier heeft niemand je op voorbereid… 

Herken je dit?

Het hebben van een pup is een fulltime baan...

Je gaat jouw pup ophalen en bent goed voorbereid. Je hebt alle spullen in huis die je nodig hebt, weet welke socialisatie-uitjes je wilt gaan doen. Je hebt een hondenschool uitgezocht waar je heen wilt en weet op welke manier je jouw hond wilt gaan opvoeden.

Maar wat nou als jouw pup snel overprikkeld raakt, geen voer wil aannemen buiten, veel bijt, enorm trekt aan de riem of juist helemaal niet mee wil lopen? Of als jouw pup niet direct zindelijk is, tegen bezoek opspringt of naar alle honden en mensen toetrekt op straat? 

En dan hebben we het nog niet eens over al die mensen die met goedbedoelde adviezen komen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en weet niet waar je nou goed aan doet. Hier heeft niemand je op voorbereid… 

maar wat als...

Er overal een oplossing voor is?

Hoe fijn zou het zijn als je precies weet wat je moet doen om jouw hond de begeleiding te geven die hij nodig heeft. Zo kan jouw hond zich ontwikkelen tot de allerbeste versie van zichzelf.

Wij hebben een specialisatie in het begeleiden van eigenaren bij het opvoeden van fijne huishonden. Denk hierbij aan een hond die…

En dit alles zonder dat je jouw hond continu moet vertellen wat hij moet doen. Wel zo relaxed. 

"Je hebt niks aan zit, af en blijf als jouw hond vervolgens je arm uit de kom trekt."

Onze missie

Op zoek naar een puppycursus in de regio Doetinchem? Bij ons ben je aan het juiste adres! 

We werken volgens concepttraining. Concepten zijn ideeën of woorden die ons helpen om de wereld om ons heen beter te begrijpen. Het zijn bijvoorbeeld woorden als ‘groot’, ‘klein’, ‘snel’ of ‘boos’.

Als we het hebben over concepttraining voor honden, dan bedoelen we dat we onze honden leren om belangrijke dingen te begrijpen, zoals rust nemen, impulscontrole, nabijheid en het kunnen loskoppelen van afleiding. We gebruiken hiervoor verschillende trainingsmethoden om de hond te leren begrijpen wat we van hem verwachten en hoe hij zich goed kan gedragen in verschillende situaties.

Met concepttraining leren honden niet alleen commando’s op te volgen, maar begrijpen ze ook in de bredere context welk gedrag er van ze wordt verwacht. Je hebt immers niks aan zit, af en blijf als jouw hond vervolgens je arm uit de kom trekt. We belonen onze honden bijvoorbeeld met voer of spel wanneer ze iets goed doen, zodat ze snappen wat ze moeten doen om een beloning te krijgen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn bij het trainen van je hond, omdat het soms even kan duren voordat ze nieuwe dingen begrijpen. Maar door samen te oefenen en te blijven herhalen, zul je zien dat je hond steeds beter begrijpt wat je van hem verwacht. Zo wordt je hond een fijne huishond waar je altijd op kunt rekenen!

Drie pijlers van concept training

Creatief voeren

Veel honden hechten veel waarde aan de voerbak. Met creatief voeren verplaats je die waarde naar jou.

Rust

Een hond die voldoende tot rust kan komen, is een hond die goed kan leren en zich beter kan beheersen.

Spellen

Geen droge oefeningen maar actie en plezier terwijl je werkt aan belangrijke vaardigheden van jouw hond.

Puppybegeleiding

Wil jij niks anders dan de allerbeste start voor jouw pup? Tijdens de privé puppycursus krijg je op basis van het karakter van jouw hond een compleet gepersonaliseerd advies- en trainingsplan. Zo kun jij jouw hond kunt helpen de beste versie van zichzelf te worden.

Puppycursus regio Doetinchem

Onze hondenschool is gelegen in Halle, regio Doetinchem. Tijdens onze puppycursus gaan we werken aan de belangrijkste concepten die honden in het algemeen nodig hebben. We starten altijd met een theorieles en als jouw hond zes maanden is train je verder in de basiscursus.

Gegarandeerd de beste start voor jouw pup

Dit zijn de meest gestelde vragen

Misschien staan hier de antwoorden op de vragen die je hebt. Toch niet gevonden wat je zocht? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier of direct via whatsapp.

Je kunt een hondencursus kiezen die het best bij de leeftijd van jouw hond past.

Puppycursus: vanaf 9 weken tot en met 6 maanden.

Bij voldoende aanmeldingen wordt er een scheiding gemaakt tussen het niveau van de deelnemers. Dus honden die bij Silver Linings al eerder een cursus hebben gevolgd bij elkaar en nieuwe deelnemers bij elkaar. Op die manier krijgt iedereen les op zijn/haar niveau.

Heeft jouw hond moeite met andere honden? Dan is de puppybegeleiding meer geschikt.

Het mooie aan concepttraining is dat de hond vaardigheden gaat leren die universeel werken. Denk daarbij aan het kunnen nadenken in opwinding, kunnen loskoppelen van afleiding, rust bewaren, impulscontrole, etc. Deze vaardigheden heeft een hond in alle hondensporten nodig.

Ook als je een erfhond hebt, is het belangrijk dat de hond vaardigheden leert om op latere leeftijd geen angst of agressie te ontwikkelen. Ook erfhonden moeten in verscheidene situaties goed begeleid worden. 

In de puppycursus wordt er aandacht besteed aan de lichaamstaal van de hond, hoe de communicatie onderling werkt en wat goed spel is. Onbegrensde pups met elkaar laten spelen zorgt er niet voor dat de pups leren wat een sociale ontmoeting is. Om die reden mogen pups niet met elkaar spelen. Wel wordt er aandacht besteed aan wat wel sociaal gedrag is tenopzichten van elkaar.

Weet je het nog niet helemaal zeker?