Remiebrink

Remie Brink

Hoe het begon...

In 2007 kreeg ik mijn eerste eigen hond en ben in 2013 ben ik begonnen met het actief trainen in allerlei hondensporten. Het meest actief was ik in de sledehondensport met een team van 6 Siberische husky’s. Daarnaast trainde ik obedience, agility en hoopers bij de lokale hondenvereniging. Daar heb ik lesgegeven als instructeur en heb ik ervaring op gedaan alvorens ik in 2017 Silver Linings heb opgericht.  

Silver Linings is vernoemd naar Silver, een Siberische husky reu die als herplaatser bij mij is komen wonen. Het was heel erg moeilijk om contact met hem te krijgen en samenwerken zat er dus vrijwel niet in. Toch is het mij gelukt om een mooie relatie met hem op te bouwen.

Nu zijn we ruim 10 jaar, 7 husky’s verder en inmiddels weet ik dat de methodes zoals die op doorsnee hondenscholen worden gebruikt niet persé geschikt zijn voor alle honden. Bij Silver Linings weten we wat wel werkt, namelijk beloningsgericht, spelenderwijs trainen met heel veel afwisseling. Zelfs de koppigste hond wil met ons meewerken.

Mijn doel

Ik wil mensen adviseren en begeleiden bij het trainen en opvoeden van hun hond met als doel het hondenwelzijn en de relatie tussen mens en hond te verbeteren.

Gediplomeerd

Kynologisch instructeur bij Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding & afgestudeerd in educatie en kennismanagement in Wageningen.

Erkend

Ik ben erkend door de raad van beheer en ik volg jaarlijks allerlei bijscholingen op het gebied van hondengedrag. Hierdoor is mijn kennis up-to-date!

Meer dan hondenjuf,

Naast kynologisch gedragsdeskundige ben ik ook docent recreatie- en gezelschapsdieren waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het lesgeven aan volwassenen.

Bij Silver Linings ligt mijn focus ligt op het ontwikkelen en implementeren van strategieën ons als bedrijf efficiënter en effectiever te maken. Daarnaast ben ik docent bij de specialisatie opleiding tot concept trainer bij Dogstalkpro en werk ik als educatie coördinator voor Edupet (voorheen Martin Gaus Academie).

Op dit moment heb ik nog twee Siberische husky’s die overgebleven zijn van het sledehondenteam van 8 en 11 jaar oud waar ik mee train in het mantrailen.

Een paar hondenkiekjes

Wil je meer weten?