Welkom bij Silver Linings Hondentraining

Vanaf begin dit jaar zal Kyno Training veranderen in Silver Linings Hondentraining. Deze naam is niet van gisteren, hij bestaat namelijk al sinds 2010. Onder andere als de naam voor mijn sledehondenteam.

 

Om verschillende redenen heb ik er bij de opstart van Kyno training voor gekozen om deze naam niet te gebruiken. Toch ontbreekt de klik met de huidige bedrijfsnaam en na lang nadenken heb ik toch gekozen om voor een naamsverandering te kiezen. Kyno staat voor het woord hond en maakt de naam daarmee vrij universeel. Dit hadden vele bedrijven met mij bedacht. Hierdoor is de Kyno-naam allesbehalve uniek in de hondenwereld. Omdat ik met een volle honderd procent achter mijn bedrijf sta en dit ook wil uitstralen heb ik besloten om Kyno Training te hernoemen naar Silver Linings Hondentraining. Vanaf begin dit jaar zullen de media-uitingen langzaam veranderen. De inhoud blijft hetzelfde, alleen een andere naam. Het logo is een tekening van husky Silver gemaakt door Nina Meulenbelt.

 

De geschiedenis van Silver Linings:
De eerste husky waarmee ik echt in de wereld van hondentraining ben gestapt is de husky Silver. Hij kwam op 2-jarige leeftijd in 2009 bij mij wonen en had naar verluid al een heftig leven erop zitten. Het was dan ook niet zo heel gek dat zijn vertrouwen moeilijk te verdienen was. Na ruim een jaar ontstond er een magische band tussen Silver en mij. Ik had zijn vertrouwen gewonnen en het was duidelijk dat we voor elkaar door het vuur zouden gaan. Samen met hem ben ik in 2010 met de sledehondensport begonnen en later heb ik met hem ook obedience en Agility getraind. Ik kan best wel zeggen dat hij echt de start van mijn honden-obsessie is geweest. Makkelijk was het niet, hij was een flinke reu die nogal snel besloot niet gemotiveerd te zijn om iets te doen. Ook met andere honden was hij niet de vriendelijkste. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel erg veel van heb mogen leren in mijn omgang met honden.

 

Tijdens de zoektocht naar een naam voor het sledehondenteam in 2010, bestaande uit toen nog Silver en mijzelf, kreeg ik van iemand de tip om eens te kijken of ik iets met het spreekwoord; "Every Cloud has a Silver Lining" kon doen. Prachtig! Naast dat ik de kern van het spreekwoord; achter de wolken schijnt de zon, alles komt goed, erg mooi vindt is de naam Silver Linings ook nog eens een verwijzing naar, Silver leidt. Aangezien we samen een team waren in een sport waarbij Silver, letterlijk, vooropliep. Een dubbele betekenis dus.

 

In augustus 2017 is Silver op tien jarige leeftijd overleden. De naam Silver Linings hergebruiken is een ode aan deze prachtige vent en de leerzame periode die ik met hem heb mogen meemaken. Maar ook een stukje aansluiting bij mijn klanten. Ik weet hoe het is om een hond te hebben die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar achter de wolken schijnt de zon. Alles komt goed. :)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving