Welke maat moet ik kiezen?

De maten small, medium en large verwijzen op deze website naar de dikte van het touw. Doordat het touw dikker wordt, is ook uiteindelijk het product groter en zwaarder.

 

Een halsband met een dikte van 8 mm is voor een kleine hond geschikt. Voor een grote hond is een dikte van 12 mm geschikt. Om de halsomvang van je hond op te meten kun je het beste een slap meetlint gebruiken. Meet de nek van je hond losjes op het breedste gedeelte. Als er nog 2 vingers plat tussen kunnen heb je de juiste maat.

 

Draagt je hond nu ook een halsband? Dan is het opmeten van de nekomtrek heel eenvoudig. Leg de halsband op een plat oppervlak en meet het gedeelte tussen de gesp en het gaatje dat je het meest gebruikt. Dit is de maat die je moet aanhouden wanneer je via de webshop een halsband bestelt.

 

Op verzoek is het ook mogelijk om de producten in de maat extra small te maken. Bijvoorbeeld voor pups, jonge honden of hele kleine honden. Het touw heeft dan een dikte van 6 mm. Dit staat niet standaard aangegeven bij de producten maar kan in het opmerkingenveld aangegeven worden.

 

Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Maat              
Dikte van het touw Richtlijn* Geschatte nekomtrek
Extra small 6 mm Puppy Kleiner dan 25 cm
Small 8 mm Onder de 15 kilo Tussen 20 en 35 cm
Medium 10 mm Tussen de 15 en 30 kilo Tussen 30 en 45 cm

Large

12 mm Tussen de 30 en 45 kilo Tussen 40 en 55 cm

Extra Large**

12 mm Boven de 45 kilo Groter dan 55 cm

* De gewichten bevatten een richtlijn. Bij een sterke, atletische hond is het soms verstandig voor een zwaarder product te kiezen.

** De maat extra large bevat een grotere musketon dan de large variant. Voor erg sterke en grote honden is het verstandig om voor deze optie te kiezen.

CONTACT: info@silverlinings.nl