Werkwijze

Een combinatie van honden- en mensenkennis, dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Vanaf 2010 ben ik actief met het trainen van honden en heb ik ervaring opgedaan met verschillende rassen en hondensporten. In 2015 heb ik de opleiding tot kynologisch instructeur afgerond en sinds 2017 ben ik erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Ik heb samengewerkt met toonaangevende namen in de hondensector zoals Monique Bladder en de Martin Gaus Academie. Daarnaast ben ik docent recreatie en gezelschapsdieren waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het leren van volwassenen. De combinatie van hondentrainer en docent zorgen voor een goede combinatie tussen het trainen van honden en het coachen van mensen.

 

Ik kan je niet vertellen hoe je jouw hond moet trainen, ik kan je wel vertellen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

Ik creëer graag een betrokken hond, dit is een hond die uit zichzelf met ons wil samenwerken. Waarbij het vertrouwen zo sterk is dat je eigenlijk alles aan je hond kunt vragen. Dat doe ik door beloningsgericht te trainen. Dit houdt in dat ik bij het trainen werk aan het gedrag door het inzetten van beloningen. Het belonen kan met voer, maar eigenlijk kan het met alles wat je hond als prettig ervaart. Dat betekent niet dat ik ongewenst gedrag maar gewoon negeer, maar dat ik ingrijp zonder gebruik te maken van intimidatie of angst. Wanneer de hond gedrag laat zien dat voortkomt uit (diepgewortelde) angst of agressie verwijs ik altijd door naar een gedragstherapeut.


Mijn doel

Ik wil mensen informeren, adviseren en coachen omtrent de aanschaf, verzorging en training van honden met als doel het hondenwelzijn en de relatie tussen mens en hond te verbeteren.

 

Opleidingen

- Kynologisch instructeur, O&O Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding

- Educatie en Kennismanagement, recreatie en gezelschapsdieren, Bachelor te Wageningen

 

Bijscholing

Download
Curriculum
Curriculum Vitae Remie Brink.pdf
Adobe Acrobat document 103.8 KB

Geschiedenis van Silver Linings Hondentraining

De eerste husky waarmee ik in de wereld van hondentraining ben gestapt is de husky Silver. Hij kwam op tweejarige leeftijd bij mij wonen en had naar verluid er al een heftig leven op zitten. Het was dan ook niet zo heel gek dat zijn vertrouwen moeilijk te verdienen was. Na ruim een jaar ontstond er een magische band tussen Silver en mij. Ik had zijn vertrouwen gewonnen en het was duidelijk dat we voor elkaar door het vuur zouden gaan. Makkelijk was het niet, hij was een flinke reu die snel besloot niet gemotiveerd te zijn om iets te doen, je zou hem in de volksmond dominant kunnen noemen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel erg veel van heb mogen leren in mijn omgang en begrip met honden.

 

Na hem volgden nog een hoop honden van verschillende rassen (o.a. herders en een chowchow), een liefde voor de honden uit de rasgroep spitsen en oertypen is altijd gebleven. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een groep van drie husky's, alle drie verschillend. Van werklijn, showlijn tot onbekende herplaatser.

 

De inspiratie van de naam; Silver Linings Hondentraining komt niet alleen voort uit Silver, maar ook door het spreekwoord; "Every Cloud has a Silver Lining" . Prachtig! Het lijkt er nu misschien niet op alsof het goed komt, maar heb geduld, alles komt goed: achter de wolken schijnt de zon.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Klaar om aan de slag te gaan?


Remie Brink  |   Email: info@silverlinings.nl   |   Telefoon: 06-15060749   |   Roggestraat 7, Halle te Gelderland    |   KvK: 69856753     |   OB Nr: 218312702B01

Regio: Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Ruurlo, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en omgeving