Werkwijze

Een combinatie van honden- en mensenkennis, dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Mijn naam is Remie Brink. Al ruim 10 jaar ben ik actief met het trainen van honden en heb ik veel ervaring met verschillende rassen en hondensporten. In 2017 heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur afgerond en ben ik erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Momenteel volg ik de Bacheloropleiding educatie en kennismanagement bij Aeres Hogeschool in Wageningen waarbij ik mij specialiseer in recreatie en gezelschapsdieren. De combinatie van deze twee opleidingen en de gevolgde bijscholingen zorgen voor een goede combinatie tussen het trainen van honden en het opleiden van mensen.

 

Ik ben van mening dat alle honden te trainen zijn. Ook honden die als eigenwijs of 'dominant' worden bestempeld. In mijn ogen is het vinden van de juiste motivatie nodig om hem voor ons te laten werken. Daarbij laat ik de eigenaar en de hond nadenken over en werken aan goed gedrag, het ontwikkelen van een positieve kijk op de zaken als het ware. Want iets nieuws aanleren bij de hond is makkelijker, prettiger en leuker dan het willen afleren van ongewenst gedrag. Daarnaast ben ik er wel van overtuigd dat het informeren van de hond dat hij gedrag laat zien dat ongewenst is ook onderdeel van de opvoeding is en dus niet vergeten mag worden.

 

'It takes two to tango'. Niet alleen de hond is bij mij onderdeel van de training. Ook de eigenaar moet aan de slag. Ik ben er tenslotte maar tijdelijk en de eigenaar zal zelf veel van de oefeningen moeten blijven trainen. Het zal niet vanzelf gaan en op sommige dagen lijkt het net alsof je weer terug bij af bent. Daarom ben ik niet alleen hondentrainer maar ook mensentrainer, ik help je om je eigen weg te vinden in de oefeningen.


Mijn doel

Ik wil mensen informeren, adviseren en coachen omtrent de aanschaf, verzorging en training van honden met als doel het hondenwelzijn en de relatie tussen mens en hond te verbeteren.

 

Opleidingen

- Kynologisch instructeur, O&O Ned. vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding

- Educatie en Kennismanagement, recreatie en gezelschapsdieren, Bachelor te Wageningen

 

Bijscholing

Download
Curriculum Vitae Remie Brink.pdf
Adobe Acrobat document 100.9 KB

Geschiedenis van Silver Linings Hondentraining

De eerste husky waarmee ik in de wereld van hondentraining ben gestapt is de husky Silver. Hij kwam op 2-jarige leeftijd bij mij wonen en had naar verluid al een heftig leven erop zitten. Het was dan ook niet zo heel gek dat zijn vertrouwen moeilijk te verdienen was. Na ruim een jaar ontstond er een magische band tussen Silver en mij. Ik had zijn vertrouwen gewonnen en het was duidelijk dat we voor elkaar door het vuur zouden gaan. Makkelijk was het niet, hij was een flinke reu die snel besloot niet gemotiveerd te zijn om iets te doen. Ook met andere honden was hij niet de vriendelijkste. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier heel erg veel van heb mogen leren in mijn omgang en begrip met honden.

 

Ik kan best wel zeggen dat hij de start van mijn honden-obsessie is geweest, want na hem volgden nog een hoop honden van verschillende rassen (o.a. herders en japanners), een liefde voor de honden uit rasgroep spitsen en oertypen is altijd gebleven. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een groep van 4 husky's, alle vier verschillend. Van werklijn, showlijn tot onbekende herplaatser.

 

De inspiratie van de naam; Silver Linings Hondentraining komt niet alleen voort uit Silver, maar ook door het spreekwoord; "Every Cloud has a Silver Lining" . Prachtig! De kern; achter de wolken schijnt de zon, is in feite dat er na regen zonneschijn komt. Het lijkt er nu misschien niet op alsof het goed komt, maar heb geduld. Ik weet hoe het is om een hond te hebben die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar alles komt goed: achter de wolken schijnt de zon.

Persoonlijke begeleiding, ook buiten de lesuren. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.