Groepslessen

Algemene Basis Cursus

Voor honden vanaf 6 maanden oud.

Iets meer gehoorzaamheid zou wel fijn zijn

Meer focus op jou

Bij de Algemene Basis Cursus, afgekort tot ABC, gaan we aan de slag met de gehoorzaamheid van de hond. Dit klinkt heel streng, maar dit gaan we spelenderwijs doen. Het voordeel hiervan is dat zelfs honden die meer met de omgeving bezig zijn dan met jou als eigenaar meer met jou willen gaan samenwerken. Luisteren wordt echt leuk. Jouw hond zal jou aan gaan kijken met een blik die zegt: “Zeg het maar, wat gaan we doen vandaag?”

Ook al is jouw hond geen qua leeftijd geen pup meer, het opvoeden van de hond gaat door en brengt met elke leeftijdsfase zijn eigen uitdagingen mee. Daarom stimuleren wij ook bij de ABC de hond om zelf de juiste keuzes te laten maken waardoor ze uit zichzelf gewenst gedrag gaan laten zien. Dit is voor jou als eigenaar het moeilijkst, want het vergt wel een flink potje geduld. ๐Ÿ˜‰

Maar wat gaan we doen dan?

Hier gaan we aan werken

De ABC bestaat uit een oneindige hoeveelheid niveaus. Je kunt dus van puber tot senior door blijven trainen.

Bij niveau 1 werken we aan basisoefeningen als het wandelen aan de lijn, het kunnen nemen van rust bij afleidingen, het komen als je de hond roept en hoe je de hond kunt begrenzen. Bij niveau 1 bestaat de eerste les uit een theorieles.

Hoe hoger het niveau, hoe meer we richting standaard gehoorzaamheidsoefeningen toe werken. Denk dan aan het volgen, apporteren, posities op afstand en het kunnen blijven terwijl de eigenaar weg loopt.

Ondanks dat de moeilijkheidsgraad stijgt betekent dit niet dat het minder leuk mag zijn. Plezier bij hond รฉn eigenaar staan voorop.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Algemene Basis Cusus

Weet je het nog niet helemaal zeker?