Groepslessen

Algemene Basis Cursus

Voor honden vanaf 6 maanden oud.

Iets meer gehoorzaamheid zou wel fijn zijn

Meer focus op jou

Bij de Algemene Basis Cursus, afgekort tot ABC, gaan we aan de slag met de gehoorzaamheid van de hond. Dit klinkt heel streng, maar dit gaan we spelenderwijs doen. Het voordeel hiervan is dat zelfs honden die meer met de omgeving bezig zijn dan met jou als eigenaar meer met jou willen gaan samenwerken. Luisteren wordt echt leuk. Jouw hond zal jou aan gaan kijken met een blik die zegt: “Zeg het maar, wat gaan we doen vandaag?”

Ook al is jouw hond geen qua leeftijd geen pup meer, het opvoeden van de hond gaat door en brengt met elke leeftijdsfase zijn eigen uitdagingen mee. Daarom stimuleren wij ook bij de ABC de hond om zelf de juiste keuzes te laten maken waardoor ze uit zichzelf gewenst gedrag gaan laten zien. Dit is voor jou als eigenaar het moeilijkst, want het vergt wel een flink potje geduld. 😉

Maar wat gaan we doen dan?

Hier gaan we aan werken

De Algemene Basis Cursus bestaat uit twee onderdelen. ABC1 en ABC2.

Bij niveau 1 werken we aan basisoefeningen als het wandelen aan de lijn, het kunnen nemen van rust bij afleidingen, het komen als je de hond roept en hoe je de hond kunt begrenzen. Bij niveau 1 bestaat de eerste les uit een theorieles.

Bij de ABC2 gaan we de oefeningen uit de ABC1 in lastigere en moeilijkere situaties toepassen. Ondanks dat de moeilijkheidsgraad stijgt betekent dit niet dat het minder leuk mag zijn. Plezier bij hond Ên eigenaar staan voorop.

Na het volgen van zowel de ABC1 en 2 kun je in overleg doorstromen in de recreanten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Algemene Basis Cusus

Weet je het nog niet helemaal zeker?