Basiscursus

Regio doetinchem

Basiscursus

Voor pups vanaf 18 weken oud, pubers vanaf 6 maanden en voor volwassen honden.

Het begint met de samenwerking tussen

Jou en je hond

In onze Basiscursus draait alles om jou als hondenbezitter. We streven ernaar jou te helpen evolueren tot de beste hondentrainer voor jouw hond. Dit bereiken we door jou de theorie te geven over bijvoorbeeld lichaamstaal, het inzetten van beloningen en het herkennen van problemen. En dit naadloos met de praktijk te combineren.

Bij onze Basiscursus moedigen we honden aan om zelf de juiste keuzes te maken, wat resulteert in gewenst gedrag. Voor jou als eigenaar kan dit soms een flinke dosis geduld vereisen, maar de beloningen zijn het waard.

Na deze cursus ben je in staat om potentieel probleemgedrag bij je hond te voorkomen of aan te pakken. Je zult merken dat jouw hond je met die veelzeggende blik aankijkt en enthousiast vraagt: “Wat staat er vandaag op het programma?”

Maar wat gaan we doen dan?

Hier gaan we aan werken

Honden zijn vanaf 18 weken welkom voor in de basiscursus. Wij focussen ons vooral op jou als eigenaar, dus de leeftijd van de honden kan in de groep variëren. Bij voldoende aanmeldingen maken we groepen voor pups, pubers en volwassen honden.

Onze Basiscursus omvat 10 lessen, waarvan 5 theorie- en 5 praktijklessen. De cursus begint met een theoretische les in de eerste week, gevolgd door praktijk, vervolgens weer theorie, en zo verder. Je leert waardevolle vaardigheden zoals rust bevorderen, omgaan met opwinding, lichaamstaal begrijpen, effectief omgaan met afleiding en het herkennen en aanpakken van probleemgedrag.

Privé basiscursussen zijn ook mogelijk. Je deelt de theorielessen met anderen, maar krijgt privé praktijklessen van 30 minuten.

Na de cursus kun je je aanmelden als vriend van Silver Linings en onbeperkt trainen voor een vast maandelijks bedrag.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Basiscursus

Al cursist bij ons? Dan kan inschrijven hier!