Puppycursus

Puppycursus groepslessen

Puppycursus regio Doetinchem

Voor pups van 9 weken t/m 5 maanden oud.

Het leven bestaat niet uit oefeningen

Vaardigheden ontwikkelen

Het opvoeden van een hond bestaat voornamelijk uit het ontwikkelen van een zelfverzekerd karakter en de juiste vaardigheden om wegwijs te worden in onze mensenmaatschappij. Het is tenslotte voor iedereen veel prettiger als een hond uit zichzelf weet wat de juiste keuzes zijn, in plaats van dat je jouw hond steeds met commando’s moet bijsturen.

Tijdens de puppycursus op onze locatie in Halle, regio Doetinchem, richten wij ons op de vaardigheden die de hond in de dagelijkse praktijk nodig heeft waarbij we zoveel mogelijk werken aan het zelf laten maken van de juiste keuzes. Dit doen we spelenderwijs en door goed gedrag te belonen. Hierdoor is trainen leuk voor hond én mens!

Maar wat gaan we doen dan?

Hier gaan we aan werken

Voordat jouw hond rustig aan een losse lijn kan meelopen zijn er wat vaardigheden die jouw hond dient te beheersen. Denk hierbij aan het kunnen loskoppelen van afleiding en het kunnen blijven nadenken in opwinding. Een andere vaardigheid waar we aan gaan werken is de focus die jouw hond voor jou heeft en hoe graag de hond bij jou in de buurt wil zijn. Want hoe meer focus en nabijheid, hoe makkelijker jouw hond zal reageren als je hem roept. Daarnaast is het kunnen nemen van rust, vooral bij het zien van andere honden, een vaardigheid waar we mee aan de slag gaan. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Puppycursus

Weet je het nog niet helemaal zeker?